Doğal gaz yardımı sona erdi! Doğal gaz yardımı sona erdi!

Ülke genelinde ekonomik nedenlere bağlı olarak her gün çok sayıda ürüne zam geliyor. Kısa süre içerisinde Ayçiçek yağına önemli oranda zam geleceği belirtiliyor. 
Ülke genelinde ekonomik nedenlerden kaynaklanan zamların etkisiyle birçok ürünün fiyatlarında artışlar yaşanıyor. Son dönemde ayçiçek yağı fiyatlarında da ciddi bir yükseliş gözleniyor. Uzmanlar, bu artışın özellikle pandemi döneminde stok yapılmasından kaynaklandığını düşünüyorlar. Ayçiçek yağı litre fiyatı 43.75 TL ile 53.90 TL arasında değişiyor. Bir markanın beş litrelik ayçiçek yağı ürününün fiyatı son üç ay içerisinde Haziran ayında 179.95 TL iken Temmuz ayında 184.95 TL'ye, Ağustos ayında ise 219.95 TL'ye yükseldi.
Ayçiçek yağına gelecek olan önemli bir zammın gerekçesi ise Türkiye genelinde ayçiçeği tarlalarında yaşanan kuraklık olarak gösteriliyor. Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, kuraklığın etkisiyle ilgili açıklamalarda bulundu.
Milliyet’in ele aldığı konuda, Arabacı'ya göre, erken ekim yapılan bölgelerde verim geçen yıla yakın olsa da, kış dönemi kurak geçti ve bu durum özellikle yağışın eksik olduğu bölgelerde verim kaybına yol açtı. Haber Merkezi

Editör: Virda Şahin