Afganistan’da bugün öğlen saatlerinde düşen uçağın sivil yolcu uçağı değil, Taliban tarafından vurulan Amerikan askeri gözlem uçağı olduğu iddia edildi.

Taliban sözcüsünün bir gazeteci aracılığı ile yaptığı açıklamada; Gazne eyaletinde bulunan Amerikan üssünün 10 kilometre yakınına düştüğünü belirtiği uçağın, birçok ABD askerinin ölümüne yol açtığını öne sürdü.

ABD tarafından konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçınılırken, ABD Merkez Komutanlığı sözcüsü Binbaşı Beth Riordan Amerikan askeri yetkililerinin bir kaza raporunu araştırdıklarını söyledi.

Olayın ardından sosyal medyada düşen uçağın olduğu iddia edilen görüntülerde, Amerika tarafından Afganistan’da gözlem için kullanılan   Bombardier e-11A uçağının enkazı olduğu da iddialar arasında. Uçak görüntülerinde ayrıca ABD Hava Kuvvetleri arması da dikkat çekmekte.

Taliban’ın uçağı vurduğu iddiasından önce Gazne Valisi ve Emniyet Müdürü tarafından Ariana Havayollarına ait bir yolcu uçağının düştüğü söylenirken, Ariana Havayolu yetkilileri kendilerine ait düşen bir uçaklarının olup olmadığı yönünde bilgilerinin bulunmadığını söylediler.