Diyetisyen Gizem Güneş, Kadınların enerji ihtiyaçlarını karşılamak için mutlaka sahura kalkmaları gerektiğini ifade etti.
Zonguldak'ta görev yapan diyetisyen Gizem Güneş, Ramazan ayında sağlıklı beslenme ve nelere dikkat edileceği konusunda açıklamalarda bulundu. Diyetisyen Gizem Güneş, altın kural olarak mutlaka sahura kalkılması gerektiğini söyleyerek, erkeklerin metabolizmalarının hızlı olmasından dolayı biraz daha şanslı olduğunu ifade etti. Kadınların ise mutlaka sahura kalkarak enerji ihtiyaçlarını karşılaması gerektiğini açıkladı. Güneş ayrıca, Ramazan ayında kahve ve çay yerine su tüketiminin arttırılması gerektiğini ve yağlı ve kızartmalardan uzak durulması işaret etti.
Diyetisyen Gizem Güneş, kadınların mutlaka sahura kalkması gerektiğini söyleyerek, "Ramazan ayında neler yapmalıyız. Herkesin beslenme şekli çok farklı. Çok değişik. Ramazan ayında bu değişikliği sağlayamıyoruz. Dolayısıyla metabolizmamıza uygun beslenme süreci olmadığı için ufak tefek şeylere dikkat etmemiz gerekiyor. Nedir bu ufak tefek şeyler?, Mutlaka sahura kalkmamız gerekiyor. Özellikle kadınlarda. Erkeklerde metabolizmaları biraz daha hızlı olduğu için bu konuda biraz daha şanslılar. Kadınlar mutlaka sahura kalkıp günlük enerji ihtiyaçlarını karşılaması gerekiyor. Aslında süreci bu şekilde değerlendirelim'' dedi.