Jandarma parkta para dolu çantayı sahibine ulaştırdı Jandarma parkta para dolu çantayı sahibine ulaştırdı

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Eğitim Fakültesi tarafından “10. Geleneksel Öğretmenim Şenliği” düzenlendi. Kutlubey Yerleşkesinde 3 gün boyunca kültür sanat seminerinden müzik dinletisine, atölyelerden bilimsel deneylere kadar farklı alanlarda gerçekleştirilen etkinliklerle geleceğin öğretmen adayları hem eğlendi hem öğrendi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, gelecek nesilleri yetiştiren en önemli bileşenin öğretmenler olduğunu vurgulayarak “Yeni nesiller yetiştirme sorumluluğuyla geleceğe hazırladığımız öğrencilerimizin her anlamda yetkin ve nitelikli bireyler olarak mezun olmaları için büyük gayret sarf ediyoruz. Güçlü akademik ve idari insan kaynağımızla bilim ve teknoloji ışığında her gün daha iyisi için çalışıyoruz. Her yıl düzenlediğimiz bu etkinliklerin de geleceğin öğretmenlerinin iyi öğrenciler yetiştirmeleri ve kendilerini geliştirmeleri noktasında yol gösterici olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Ardından geçilen programda Kültür ve Turizm Bakanlığı Kırşehir Yöresi mahalli sanatçısı Cengiz Büyükşahin tarafından gerçekleştirilen Türk Halk Müziği konseri ile katılımcılar keyifli dakikalar yaşadı.

İkinci ve üçüncü günü de dolu dolu geçen şenlikte kültür sanat söyleşileri kapsamında duvar ressamı ve müzisyen Luke Vandergriff ile İngilizce Öğretmeni Ali Latifi bilgi ve tecrübelerini öğrencilere aktardı.

BARÜ Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümünden Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ceren Doğan, Dr. Öğr. Üyesi Reha Sarıkaya ile Arş. Gör. Ümit Koç'un kanun, piyano ve yan flüt eşliğinde katılımcılara sunduğu müzik dinletisi ise büyük beğeni topladı.

Luke Vandergriff'in öğrencilerle birlikte gerçekleştirdiği duvar boyama atölyesi, Resim-İş Eğitimi Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi İsmail Eyüpoğlu'nun kilden büst heykel yapımı ve Arş. Gör. Ömür Göktepeliler'in aksiyon resmi yapımı performansı da renkli anlara sahne oldu.

Ayrıca kil, ebru, seramik, yağlı boya ve karakalem gibi atölye çalışmalarıyla öğrenciler, kişisel ve mesleki gelişimlerine yönelik yeni tecrübeler kazandı.

Şenlik Bartın’daki farklı okullardan gelen ilkokul öğrencilerinin çeşitli öğrenme alanlarına yönelik uygulama etkinlikleri, deneyler, geleneksel oyun ve çeşitli dans koreografileri ile son buldu.

Whats App Image 2024 05 16 At 13.01.23

Whats App Image 2024 05 16 At 13.01.24 (1)

Whats App Image 2024 05 16 At 13.01.24 (2)

Whats App Image 2024 05 16 At 13.01.24

Whats App Image 2024 05 16 At 13.01.23 (1)

Kaynak: Haber Merkezi