19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Başkanlığı tarafından Atatürk anıtı önünde alternatif çelenk sunum töreni düzenledi.

Alternatif çelenk sunum töreninde, CHP İl Başkanlığı, ADD İl Başkanlığı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Birleşik Kamu İş tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunumu gerçekleştirildi.

Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü aşure etkinliği düzenledi İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü aşure etkinliği düzenledi

Düzenlenen alternatif törende konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, “19 Mayıs 1919… Cumhuriyet düşüyle yola çıkılan o kutlu yürüyüşün, 105. yıldönümündeyiz. Ardından idam fermanları yazılan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümü göze alarak çıktığı bu yolculukta halkın vicdanına, ferasetine ve yüksek vatan sevgisine güvenmiştir. Emperyalizme ve işbirlikçilerine karşı başlattığı bu onurlu savaşta, milletimiz de O’nu bağrına basmış, vatanını canıyla, kanıyla, gözyaşıyla işgalden kurtarmıştır” dedi

CHP İl Başkanı Devrim Dural’ın konuşmasının ardından İl yönetim kurulundan Hüsnü Hazır tarafından Atatürk ile ilgili şiir okundu.

Muhabir: Ersen Berk Çelik