Kozlu’da Evler yanıyor! İtfaiyenin müdahalesi sürüyor! Kozlu’da Evler yanıyor! İtfaiyenin müdahalesi sürüyor!

31 Mart seçimlerinde Ak Parti’nin adayı ve mevcut belediye başkanı Ali Bektaş karşısında seçimi kazanan Altuğ Dökmeci, Kozlu Belediyesi'nin borcunu açıkladı ve belediyenin durumunu eleştirdi.

Dökmeci, Kozlu Belediyespor’un gizli kapaklı işler için kullanıldığını, belediyenin malzemelerinin kötüye kullanıldığını ve seçim yatırımı için kısa süreli işçilerin alındığını belirtti. Belediyenin 681 milyon 268 bin 590 TL borcu olduğunu ve bu borcun artık kontrol altına alınamaz bir noktaya ulaştığını ifade etti.

Kendi dönemlerinde belediyenin düzenli bir şekilde yönetilmediğini ve personelin liyakate uygun olmadığı gözlemlediklerini dile getiren Dökmeci, kurumsal yapıya uygun personel atamaya çalıştıklarını ancak belediyenin düzensiz çalışması nedeniyle bu durumun zor olduğunu belirtti.

Ayrıca, geçici süreli personellerin seçim yatırımı için alındığını ve sözleşmelerin gizli saklı bir şekilde imzalandığını iddia etti. Bu personellerin sözleşmelerinin 30 Nisan'da sona ereceğini söyledi.

Dökmeci, son 2 yılda kesilen faturalar ve imar ile ilgili yolsuzlukların tespit edilmesi üzerine Sayıştay’dan müfettiş talep ettiğini de açıkladı.

Muhabir: Ersen Berk Çelik