2. Lig Beyaz grupta 1 Ekim Pazar günü oynanacak 6’ncı hafta karşılaşmalarında görev yapacak hakemler açıklandı. Merkez Hakem Kurulu (MHK), yenilgisiz lider Vanspor ile alt sıralardan kurtulmak isteyen temsilcimiz Zonguldak Kömürspor arasında oynanacak karşılaşmaya, Kocaeli bölgesinden B klasman hakemi Enes Kanpara’yı atadı. 31 yaşındaki klasman Zonguldak’a yabancı değil.

Kocaelili düdük hakemi, 2020-2021 sezonunda Zonguldak’ta oynanan ve 1-1 berabere biten Gümüşhanespor maçı ile 2021-2022 sezonunda yine Zonguldak’ta oynanan ve 0-0 berabere sona eren Kırşehir FK maçlarının hakemiydi.

Kanpara’nın yönettiği bu iki maçtan galibiyet çıkaramayan Zonguldak Kömürspor, yine bir Kanpara yönetiminde bu defa deplasman mücadelesi verecek.

Enes Kanpara’nın Van deplasmanında yardımcılıklarını Kocaeli bölgesinden B klasman yardımcı hakemleri Cankut Gönenç ile Burak Celep yapacak. Karşılaşmanın 4’üncü hakemi, Sakarya bölgesinden C klasman hakemi Levent Gümüşdere.

BU SEZON Kİ İLK ORTA GÖREVİ

Kocaeli bölgesinden tecrübeli B klasmanı, Vanspor-Zonguldak Kömürspor maçıyla 2023-2024 sezonunun ilk maçını yönetecek. Kanpara, 23 Eylül’de oynanan Adıyaman Futbol-Ankaraspor maçında dördüncü hakem olarak atanmıştı. Kocaelili hakem, 2. Ligde en son 16 Mayıs’ta, Kırşehir Futbol Spor Kulübü ile Etimesgut Belediyespor arasında oynanan maçı yönetmişti.

1 Ekim’de Van Atatürk Stadı’nda, 2. Ligde 28’inci maçına çıkacak olan Enes Kanpara’nın, 3. Ligde 24, Türkiye Kupası’nda 1, Bölgesel Amatör Ligde 25 maçı var.

Ali Yılmaz, Zonguldak Kömürspor'un kaderiyle bakın nasıl oynadı... Sözde A klasman hakemi! Ali Yılmaz, Zonguldak Kömürspor'un kaderiyle bakın nasıl oynadı... Sözde A klasman hakemi!

Öte yandan, Beyaz grupta diğer karşılaşmalarda görev yapacak hakemler de belli oldu. Merkez Hakem Kurulu, tamamı 1 Ekim’de oynanacak maçlarda Kayseri’den Özgür Reha Alıcı,  Trabzon’dan Sinan Özcan, Muğla’dan Tayfun Sarı, Gaziantep’ten Erdem Demirtaş, Şanlıurfa’dan Ömer Faruk Gültekin, Ankara’dan Burak Demirkıran, Rize’den Yücel Büyük ve İstanbul’dan Safa Yılmaz’ı görevlendirdi.

2. Lig Beyaz grupta maç programı ve hakemler şöyle:

6. HAFTA (1 EKİM PAZAR)

Saat 15.00 Diyarbakır Stadı: Diyarbekirspor-1461 Trabzon (Özgür Reha Alıcı-Kayseri)

Saat 15.00 Van Atatürk Stadı: Vanspor FK-Zonguldak Kömürspor (Enes Kanpara-Kocaeli)

Saat 15.30 Etimesgut Belediyesi Atatürk Stadı: Ankaraspor-Serik Belediyespor (Sinan Özcan-Trabzon)

Saat 16.00 Metin Oktay Yerleşkesi Serpil Hamdi Tüzün Sahası: Altınordu-Bucaspor 1928 (Tayfun Sarı-Muğla)

Saat 16.00 Nazilli İlçe Stadı: Nazilli Belediyespor-Adıyaman FK (Erdem Demirtaş-Gaziantep)

Saat 16.00 Bayrampaşa Çetin Emeç Stadı: Beyoğlu Yeni Çarşı-Bursaspor (Ömer Faruk Gültekin-Şanlıurfa)

Saat 19.00 Mersin Stadı: Yeni Mersin İdmanyurdu-Kırklarelispor (Burak Demirkıran-Ankara)

Saat 19.00 Kocatepe Zafer Stadı: Hes İlaç Afyonspor-Esenler Erokspor (Yücel Büyük-Rize)

Saat 19.00 Karacabey M. Fehmi Gerçeker Stadı: Karacabey Belediyespor-Kırşehir Futbol Kulübü (Safa Yılmaz-İstanbul)

Ankara Demirspor (BAY)

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ