Kedi sıcak havadan, parti binasına sığındı Kedi sıcak havadan, parti binasına sığındı

Bitlis Haber - Van Gölü'nde çekilme sürüyor: Tarihi fotoğraf yarışmasında birinciliği kazanan göl şimdi dramatik bir değişim yaşıyor!

Dünyanın en büyük sodalı gölü olan Van Gölü, çekilme sürecini hızla yaşıyor. ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) tarafından düzenlenen "Dünya Turnuvası" adlı çevrimiçi fotoğraf yarışmasında Astronot Kate Rubins tarafından çekilen Van Gölü fotoğrafı birincilik ödülüne layık görüldü. Ancak şimdi göl, tarihi bir değişimle karşı karşıya.

Yağışın azalması ve sıcak havaların etkisiyle buharlaşmanın artması sonucu, Van Gölü'nün su seviyesi hızla düşüyor. Tatvan sahil kıyısının yaklaşık 4 kilometrelik kesiminde çekilme belirgin bir şekilde yaşanıyor. Gölün çekilmesiyle birlikte daha önce su altında olan araba lastikleri, plastik maddeler ve cam şişeler gibi atıklar gün yüzüne çıkıyor.

Turistler, Van Gölü'nün bu dramatik durumunu hayretle gözlemliyor. Ayrıca havadan çekilen görüntüler, gölün dramatik değişimini açıkça gözler önüne seriyor. İHA

İnek otlattığı esnada yılan sokan kadın öldü İnek otlattığı esnada yılan sokan kadın öldü

Karabük İl Emniyet Müdürü yeni kararnameyle belli oldu! Karabük İl Emniyet Müdürü yeni kararnameyle belli oldu!

İngiliz gelin aşkı için mesleğini bırakıp hayvancılık yapmaya başladı! İngiliz gelin aşkı için mesleğini bırakıp hayvancılık yapmaya başladı!

Yeni yasalar çıkacak Yeni yasalar çıkacak

AW948367_06

AW948367_03

AW948367_04

AW948367_02

AW948367_01

Editör: Virda Şahin