Ligin ikinci yarısında 7’nci hafta geride kalmasına rağmen sadece bir defa galip gelebilen Zonguldak Kömürspor için artık çıkış vakti geldi. 16 puanla düşme potasında yer alan Kırmızı-Lacivertli temsilcimiz, sezon sonunda hüsran yaşamamak için kalan 12 maçlık periyotta seri galibiyetler almak zorunda.

12 puanla girdiği devre arasında yaptığı transferlerle kadroyu revize eden Zonguldak Kömürspor’da, bu değişim şuana dek skora pek fazla yansımadı. 14 Ocak’ta başlayan ikinci yarının ilk haftasını maç yapmadan BAY geçen Zonguldak Kömürspor, ardından oynadığı maçlarda 1461 Trabzon’a 4-2, Esenler Erokspor’a 6-2 mağlup oldu. Farklı ve ağır yenilgilerle büyük beklenti içindeki camiayı hayal kırıklığına uğratan Zonguldak Kömürspor, iki maçlık yenilgi serisinin ardından 1-0 kazandığı Afyonspor maçıyla nefes aldı.

Bu maçla birlikte “çıkış yaptı” denilen Zonguldak Kömürspor, akabinde deplasmanda Diyarbekirspor’a 5-0 yenilerek kısa aralıklarla 3’üncü ağır yenilgilerinden birini yaşadı.

3’ü de farklı mağlubiyetlerle biten bu maçlardan 0 puanla ayrılan Zonguldak ekibi, üstüne üstlük kalesinde tam 15 gol gördü.

Puan umudu taşıdığı ve bu doğrultuda yaptığı hazırlıklara rağmen ne Trabzon, ne Esenler Erok, ne de Diyarbekirspor, neticeye varamayan Kırmızı-Lacivertli takım, seri haline getirdiği yenilgilerini evinde 2-1 kaybettiği Vanspor maçıyla sürdürdü.

12 puana tekabül eden 4 maçtan hiç puan alınamaması üzerine 15 puanda kalan Zonguldak Kömürspor, son lig maçında deplasmanda Mersin İdmanyurdu’yla golsüz berabere kalarak puan sessizliğini bozdu.

FARKI KAPATMALIYIZ

Mevcut puan tablosunda 16 puanla düşme potasında bulunan ve potanın hemen bir basamak üzerinde yer alan Altınordu’nun 7 puan gerisinde kalan Zonguldak temsilcisi, bu haftayla birlikte artık çıkışa geçmek zorunda. İzmir ekibiyle aradaki farkın daha fazla açılmaması için evinde oynayacağı Karacabey Belediyespor maçından galibiyet çıkarmak mecburiyetinde olan Kırmızı-Lacivertliler, alacağı 3 puanla birlikte kalan haftalara daha umutlu bakacak. Aksi skorlar Zonguldak Kömürspor’un işini daha da zora sokacak.

25 Şubat Pazar günü iç sahada oynanacak zorlu maçın hazırlıklarına bu düşünceler doğrultusunda start veren Zonguldak Kömürspor, hafta sonuna kadar sıkı şekilde çalışacak. Haftanın ilk antrenman uygulamasını Fener sahasında yapan takımda, Mümin Uyar ile Ozan İsmail Koç sakatlık problemi yaşıyor. Bu iki futbolcu antrenmanda yer almadı.

KARACABEY BAŞLANGIÇ OLACAK

Teknik direktör Barış Şeref 14.00’teki antrenman öncesi futbolcularla toplantı yaparak durumun ciddiyetini anlattı. Önlerinde 12 final maçının kaldığını, bu maçlardan 20 puanın üzerinde puan toplamaları gerektiğinin altını çizen Şeref, Karacabey Belediyespor maçının çıkışı maçı olmasını istedi.

HER MAÇ HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR

İç sahadaki maçta galibiyetten başka hiçbir skorun tatmin edici olmayacağına dikkat çeken Kırmızı-Lacivertli teknik adam, “Mersin maçından 1 puanla dönmek her şeye rağmen iyi. Büyük taaruzzu başlattık. Bu beraberliğin peşine alacağımız galibiyet, bizim geleceğe umutla bakmamızı sağlar. Çok iyi çalışacağız. Herkesin kafasındaki tek düşünce Karacabey Belediyespor maçı olmalı. Bunu ligin son maçıymış gibi düşünmeliyiz. Kazanırsak ligde kalacağız düşüncesi, bizi galibiyete taşıyacaktır. O halde herkes üzerine düşeni fazlasıyla yapmalı. Sorumluluksa sorumluluk. Hepimiz bu sorumluluğu alacağız ve bu takımı ligde tutmak için sonuna kadar savaşacağız.” dedi.

Yarı final maçı biran da final değeri kazandı... Kazanan takıma Bölgesel Amatör Lig şansı doğacak Yarı final maçı biran da final değeri kazandı... Kazanan takıma Bölgesel Amatör Lig şansı doğacak

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ