Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, “Sınav yapılmaksızın sicili temiz 10 yılını doldurmuş her öğretmen uzman, 20 yılını doldurmuş her öğretmen de başöğretmen olmalıdır” dedi.
Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu ve öğretmenliğin ayrıştırılmaması gerektiğini belirten Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Kamuran Aşkar, “Devlet artık öğretmenlerimize hak ettiği önemi vermeli” diyerek şunları söyledi:
ÖĞRETMENLİĞİ AYRIŞTIRMAYALIM
“Biz Eğitim Bir-Sen olarak yıllarca öğretmenlik kutsal bir meslek, öğretmenliği ayrıştırmayalım. Öğretmen öğretmendir. Öğretmenin ücretlisi, öğretmenin sözleşmelisi, öğretmenin kadrolusu olmaz dedik. Ama baktık yıllardan beri bu ülkede ücretli, sözleşmeli, kadrolu öğretmen uygulamalarını gördük. Şimdi geldiğimiz noktada devlet öğretmeni tek vücut hale getirecekken sözde öğretmenin ekonomik haklarında iyileştirme yapacağım diye yeniden yeni öğretmen ihtisas etmeye başladı. Şimdi sözleşmeli, ücretli öğretmen unvanlarının yanına birde uzaman öğretmen ve başöğretmen unvanlarını getirdik. Yani toplumda artık 5 tip öğretmen olacak. Niçin yapıyoruz bütün bunları? Öğretmenin maaşına üç beş lira fazla zam için. 
DEVLET ÖĞRETMENLERE HAK ETTİĞİ DEĞERİ VERMELİ
Yaz tatiline girmiş bütün arkadaşlarımız şuanda 180 – 200 saatlik uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavlarına çalışmak için gece gündüz demeden video izliyor, soru çözmeye başladılar. Bir yandan öğretenlerimizin yaz tatilini heba ettik bir yanda da bir saatlik bir sınavla öğretmenin uzman öğretmen veya başöğretmen olmasına karar vereceğiz. Oysaki öğretmenlik bir sevgi işidir. Öğretmenlik fedakarlık işidir. Öğretmenin işi eğitmektir. Siz şimdi bir sınavla öğretmeni uzman öğretmen başöğretmen yapabiliriniz ama eğer öğretmenin içerisindeki sevgiyi alıyorsanız o zaman öğretmenin öğretmenliğini almış oluyorsunuz. Biz 10 yılık öğretmenlik süresini doldurmuş ve sicilinde hiçbir yanlışlık yoksa bu arkadaşları sorgusuz sualsiz uzman öğretmen, 20 yıllık öğretmenlik süresini doldurmuş arkadaşlarımızın da sicilinde bir şey yoksa başöğretmen yaparak maaşlarına devlet tarafından teşvik yapılması noktasında duruyoruz. Devlet artık öğretmenlerimize hak ettiği önemi vermeli.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi