Türkiye, kişi başına düşen ortalama günlük sigara tüketim adedi sayısında dünya birincisi oldu. Adet sayısı 17,1 olarak belirlendi. Bu rakamla Türkiye'yi 15,7 adet ile Yunanistan takip etti.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), toplum sağlığına yönelik zararları en aza indirmek amacıyla elektronik sigara kullanımının kontrol altına alınması için acil eylem çağrısında bulundu. Elektronik sigaraların, sigaradan daha az zararlı olarak kabul edilmesine rağmen, içerdikleri kimyasallar nedeniyle ağır solunum yetmezliği ile akciğer hasarına yol açabileceği belirtildi.

Türkiye'de sigara içenlerin sayısının 15 milyondan fazla olduğu ve 15 yaş ve üzeri toplam nüfusta her 4 kişiden en az birinin sigara kullandığı ifade edildi. Avrupa Birliği (AB) İstatistik Ofisi raporuna göre Türkiye, AB ülkeleri arasında sigara içme oranında %27,3 ile ikinci sırada yer aldı. Yapılan araştırmalara göre Türkiye, kişi başına düşen günlük sigara tüketim adedi sayısında dünya lideri oldu; bu rakam Yunanistan'da 15,7, İsrail'de 15,5, Japonya ve Avusturya'da ise 15,4 adet olarak açıklandı.

Açıklamalarda, tütün sektörünün tüketiciyi hastalandırarak kazanç elde ettiği, sigarayı bırakmak isteyenlerin kararlı olmaları gerektiği ve elektronik sigaraların zararlı olduğu vurgulandı. Pasif içiciliğin özellikle çocuklar üzerinde ciddi etkilere yol açtığı ifade edildi. Haber Merkezi

Miniklere 112 tanıtılıyor Miniklere 112 tanıtılıyor

Yavuzyılmaz, 3.219.807.039 TL’nin hesabını sordu: “Bu para nerede?” Yavuzyılmaz, 3.219.807.039 TL’nin hesabını sordu: “Bu para nerede?”

Büyük gün yarın! Binlerce öğrencinin heyecanlı bekleyişi Büyük gün yarın! Binlerce öğrencinin heyecanlı bekleyişi

Kestane Uzmanı, 'Düzce Kuzusu'nun Pişirilme Sırlarını Açıkladı! Kestane Uzmanı, 'Düzce Kuzusu'nun Pişirilme Sırlarını Açıkladı!

Editör: Fadime Yılmaz Elma