Türkiye’de enflasyonun artması ve vatandaşların alım gücünün azalmasıyla beraber çok sayıda vatandaşta unutkanlık ve dalgınlık problemi baş göstermeye başladı. Diğer yıllara oranla son aylarda daha çok anahtar çekimi için vatandaşların geldiğini söyleyen Hakan Gülden, bunun nedeninin ise tamamen ekonomik olduğunu söyledi.

“YANİ ADAMA YARDIMCI OLDUK AMA BİZİ DAVA ETTİ”

Gülden, vatandaşların ekonomiden etkilenerek geçim sıkıntısı yaşadığını ve bunun da unutkanlığa sebep olduğunun altını çizerek şu ifadelere yer verdi:

“Vatandaşlar son aylarda daha çok anahtar kaybetme işi ile ilgili bizlere geliyorlar. Bazen komple kaybediyorlar. O zamanda evlere çilingir olarak gidiyoruz. ‘Bunun sebebi nedir?’ diye düşünüyoruz. Hepsini günlük hayatta yaşanan sıkıntılar ve ekonomi olarak yorumluyoruz. Bir sıkıntı var bu belli. Bununla ilgili sizlere bir anımı anlatayım bir adamın üst kattaki komşusu kattaki muslukları açık unutmuş, tatile gitmiş. Evi komple su basmış. Komşu tatilde olduğunu için eve biz girmek zorunda kaldık. Sonra olayla ilgili davalık olduk. Yani adama yardımcı olduk ama bizi dava etti. İzin aldığımız halde bizi dava etti o adam.”

Evlere girdiklerinde gördükleri manzaralar karşısında bazen şaşkınlığa uğradıklarını söyleyen Gülden, başka bir anısını ise şu şekilde anlattı:

“Bir amca ölmüş. Evine girilememiş. Biz girdik. Adam öleli 10 gün olmuş. O yaşlı amcayı görünce çok etkilenmiştim. Çok üzücü bir olay olmuştu.”

Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü ile birlikte çalıştıklarını aktaran Gülden, parmak izlerinin devlette olduğunu ve bazı operasyonlarda yer aldıklarını söyledi.

Öte yandan anahtar çektirmenin fiyatı ise 20 ile 1500 TL arasında değişiyor.

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

WhatsApp Image 2023-04-13 at 14.34.40

WhatsApp Image 2023-04-13 at 14.34.39

WhatsApp Image 2023-04-13 at 14.34.42 (1)

WhatsApp Image 2023-04-13 at 14.34.41 (1)

Zonguldak’ta ilave mahkemeler kuruluyor Zonguldak’ta ilave mahkemeler kuruluyor

Editör: Murat Barutçu