Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde Dr. Öğr. Üyesi Emel KESİM koordinatörlüğünde ve Spor Uzmanı İrem KIRHAN eğiticiliğinde Haftada 2 gün / Günde 2 / Ayda Toplam 8 Saat şeklinde 19/10/2023 - 18/07/2024 tarihleri arasında Salı – Perşembe günleri 18.30 – 20.30 saatlerinde ZUMBA dansı kursu açılacak.

Üniversiteden yapılan duyuruda şöyle dendi:

♦ Kurs, ZBEÜ personeline, personel aile üyelerine, mezunlarına, öğrencilerine ve diğer kişilere açıktır.

♦ Kursun açılabilmesi için en az 10 kursiyer gerekli olup, kurs kontenjanı 20 kursiyerle sınırlandırılmıştır.

♦ Dersler, Farabi (Merkez) Kampüsümüzdeki Kapalı Spor Salonu Aynalı Sınıf’ta yapılacaktır.

♦ Ön kayıt işlemleri için Ön Kayıt ve Kursiyer Bilgi Formu’nun doldurulması ve [email protected] e-posta adresine gönderilmesi gerekmektedir.

♦ Ön kayıt işlemleri 19/10/2023 günü saat 17.30’a kadar yapılabilecek, yeterli kursiyer sayısına ulaşılıp ulaşılamadığı, ön başvuruda bulunan kişilere bildirilecektir.

♦ Yeterli kursiyer sayısına ulaşılması durumunda, 19/10/2023 günü saat 18.30’da kesin kayıt işlemleri yapılacak ve derslere başlanacaktır.

ZUMBA VE ZUMBA DANSI NEDİR?

İlk kez Kolombiyalı dansçı ve koreograf Alberto Beto Perez tarafından 1990 sonrası yıllarda oluşturulan zumbanın, dünyadaki en yaygın dans ve fitness bileşimi programı olarak ün kazandığı bilinir. Zumba fitnessın kendine has doğasını oluşturan temel niteliği, onun başta Latin olmak üzere, uluslararası müziklerle dansı bir araya getirmesidir. Eğlenceyle harmanlanmış aerobik bir aktivite olarak, genellikle kumbiya, samba, salsa, mambo, merenge ve hip-hop gibi çeşitli danslarla ve müziklerle yapılır.

Cumhurbaşkanı imzası ile atamalar yapıldı! Cumhurbaşkanı imzası ile atamalar yapıldı!

Zumba, bireysel olarak gerçekleştirilebileceği gibi, daha çok fitness ve spor merkezlerinde grup egzersizleri şeklinde tercih edilmektedir. Bu durumun önde gelen nedenlerinden biri, insanların, egzersizlerini alanında uzman eğitmenler eşliğinde, doğru ve etkili hareketlerle yapmak istemesidir. Bir başka neden ise, grup egzersizleriyle konsantrasyonun görece daha kolay sağlanabilmesidir. Nitekim, zumba dansı da popülaritesini bir grup egzersizi olmasından alır.

ZUMBA EGZERSİZLERİNİN ÖZELLİKLERİ

Zumba, geleneksel anlamda spor yapma kalıplarının dışında, eğlenerek dans eşliğinde egzersiz yapmayı sağlar. Bu yönüyle spora mesafeli kişiler için de egzersizi keyifli hale getirerek iyi bir alternatif sunar. “Zumba nedir?” dendiğinde, çoğu insan tarafından bu etkinlik bir egzersiz türü olmanın yanı sıra bir aktivite olarak da görülmektedir. Egzersiz yapabilme yetkinliğine sahip her yaştan insana hitap eden zumba, esnekliği ve kolay adapte olunabilme özellikleriyle ön plana çıkar.

Grup aktivitesi olarak ele alındığında bir sosyalleşme alanı yaratarak diğer insanlarla uyumlu çalışmayı geliştirir. Egzersiz süresince hareket prensibine dayanan yapısıyla vücudu zinde ve enerjik tutar. Egzersiz ve eğlence birlikteliğiyle sürekliliği artırmakta, zorlu gibi görünen kalori yakma çabasını da keyifli hale getirir. (Haber merkezi)

WhatsApp-Image-2023-10-11-at-14.12.28

Fevkani ’de gizli tehlike! Bizi Allah korumuş! Fevkani ’de gizli tehlike! Bizi Allah korumuş!

TTK’ya 26 bin 54 başvuru TTK’ya 26 bin 54 başvuru

Kız Yurdunda susuzluk isyan ettirdi! Kız Yurdunda susuzluk isyan ettirdi!

TTK geri adım attı! TTK geri adım attı!

Çay evinden müşterilerine internet sobası! Çay evinden müşterilerine internet sobası!

Havalar soğudu, balık fiyatları… Havalar soğudu, balık fiyatları…

Editör: Murat Barutçu