TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanı Çağlar Öztürk yaptığı açıklamada, “Ülkemiz tarihinin en acı günlerini yaşıyor. 10 ilimizi etkileyen bu acı olayın ulusça üstesinden geleceğimize inanıyorum. Halkımızın dayanışma duygusunun en üst düzeyde olduğunu biliyoruz” dedi.

Öztürk açıklamasında, “Irk, din, dil, siyasi görüş ayrımı olmadan tüm insanlığın ortak değeri olan yaşatma duygusuna bugün daha fazla ihtiyacımız olan günlerden geçiyoruz” diyerek şunları söyledi:

“Felâketin yaşandığı bazı il, ilçe ve köylere halâ erişilemediği haberleri ile sarsılmaya devam ediyoruz. Kurtarma ekiplerinin yetmediği, dolayısıyla yetersiz kaldığı anlaşılmaktadır. Konu ile ilgili Bölgeden bizlere ulaşan haberler ne yazık ki pek te iç açıcı değil.

Kurtarma çalışmaları için son derece deneyimli, bilgili ve birikimli olan Kurumlarımız olmasına rağmen, halâ imdat çığlıklarının gelmesi tüm halkımızda ve biz madencilerde umutsuzluğa neden olmaktadır. Zonguldak ve Soma Madencilerinin canla başla bölgede çalışmalarını sürdürdüklerini biliyoruz. 750  madencinin bölgeye intikalinin sağlandığı, 500 kişinin de hazır bekletildiği bilgisi Kurum yetkililerince olumlu bir gelişme olarak açıklandı. Ancak bu çalışmaların yetersiz kaldığını daha çok ekibe ve kurtarma ekipmanlarına ihtiyaç olduğunu bizlere ulaşan haberlerden biliyoruz.

Bölgeye ve özellikle yardım çığlıklarının olduğu yerlere Zonguldak’tan daha fazla madenci ekibiyle yardıma koşulması gerektiğine inanıyoruz. O yüzden acilen TTK’nın bir süreliğine üretim faaliyetlerini durdurmasını ve gönüllü olacaklarına inandığımız çalışanlarının mühendisi, teknikeri ve işçisi ile birlikte hayat kurtarmaya koşmasını istiyoruz. TTK ve Enerji Bakanlığı’nın Bölgeden gelen İMDAT sesine kulak vermesini istiyoruz.

TMMOB Maden Mühendisleri olarak her türlü destek ve yardıma hazır olduğumuzu kamuoyu ile paylaşıyoruz. Ayrıca TMMOB’nin açtığı ve diğer kuruluşlarla koordineli yürüttüğü yardım kampanyasına üyelerimizin ve  halkımızın desteğini bekliyoruz” (Haber Merkezi)

Editör: Seçkin