Zonguldak İl Genel meclisinde komisyondaki raporlar kabul edildi Zonguldak İl Genel meclisinde komisyondaki raporlar kabul edildi

Uğur Bıyıklı’nın eşi gözyaşları içerisinde yaşadığı acıyı anlattı
Zonguldak’ın Bağlık Mahallesi’nde meydana gelen göçükte ağır yaralanan ve Ankara Etlik Şehir Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Uğur Bıyıklı’nın eşi gözyaşları içerisinde yaşadığı acıyı anlattı. 
+++
Zonguldak’ta ruhsatsız olarak işletilen maden ocağında meydana gelen göçükte ağır yaralanan, daha sonra sevk edildiği Etlik Şehir Hastanesi’nde hayatını kaybeden 33 yaşındaki Uğur Bıyıklı’nın eşi Berna Bıyıklı, doğum için gün sayıyor. Eşini kaybetmenin acısını yaşayan Berna Bıyıklı, eşinin “Doğuma kadar çalışayım, cebimizde para olsun.” dediğini söyledi. 
ADLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI
21 Haziran’da Bağlık Mahallesi'nde kaçak olarak işletilen maden ocağında meydana gelen göçükte 33 yaşındaki Uğur Bıyıklı yaralandı. Bıyıklı, arkadaşları tarafından dışarıya çıkartılarak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İlk müdahalesi yapılan Bıyıklı, Ankara Etlik Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmayan Uğur Bıyıklı, memleketi Zonguldak’ta toprağa verildi. Olaydan sonra 4 kişinin ifadesi alınırken madenin sahibi olduğu iddia edilen B.Ö. hakkında da adli soruşturma başlatıldı.
EŞİNİN ADINI YAŞATACAK
Eşini kaybetmenin acısını yaşayan Berna Bıyıklı’nın doğumuna ise kısa süre kaldı. Eşinin maden ocağında çalışmaya mecbur kaldığını ifade eden Berna Bıyıklı, doğacak çocuğuna ise “Uğur Asil” ismini koyacağını belirtti. 
Berna Bıyıklı yaşadıklarını gazetecilere şöyle anlattı:
  "Eşim göçükte kazalandı. 6 gün önce yoğun bakıma girdi. Atatürk Devlet Hastanesi'ne getirmişler. Tabi bana bunu geç söylediler. Hamile olduğumu, psikolojim bozulmasın diye. Eşimi hafif kazalı dediler. Sonra öğrendim eşim içerdeydi tedavisi yapılıyormuş. Bana dediklerine göre ciğerleri ters dönmüş. Şah damarı yırtılmış. Eşimi çıkarken uzaktan görüyordum. Epey bir vücudu şişti. Eşimi tanıyamadım. Hastanelerde yer bulamamışlar Ankara Etlik Hastanesi'ne sevk edildi. Sevkten sonra kalp ameliyatına girdi. Üç gün yaşam mücadelesi verdi. Ben üç gün sonra doktorlardan rica ettik. İçeri yanına girdim. Hortumla nefes alıp veriyordu. Eşim asla benden bir şey saklamazdı. Üzülmemem için son günlerde bir şey mi oldu diye sorduğumda hayır diyordu. Normalde bir ton çıkılması gereken yerden o şahıs üç ton kömür alınmasını istemiş. Biz yeşil kartlıyız. Cuma günü doğuma gireceğim. Kaçak ocakta mecbur kaldı. Doğuma kadar cebimizde para olsun diye ocağa girdi. Çıkardığı kömür kadar bazen 750 alıyordu, bazen bin iki bin alıyordu. Bu konuda soruşturma talep edilmesini istiyorum. Avukatımda bu konuyla ilgili araştırmalarını sürdürüyor. Bende başkanlarımdan, milletvekillerimden bu konuya el atılmasını talep ediyorum. Anlatılmaz yaşanır diyorlar ya gerçekten de öyle."  Haber. Fadime YILMAZ ELMA

2023-06-29_12-07-31

2023-06-29_12-07-54

2023-06-29_12-06-53

2023-06-29_12-07-10

Editör: Muhammet