Uçar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyareti ile ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımız şehrimize yakışır bir caminin açılışını yaptık, herkese teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir mimarı bölgemize kazandırdık. Şehrimiz adına bu açılış heyecan verdi. Şehrimizde çok ciddi istihdam sağlayan fabrikamız ve Filyos vadisi açılışı yapıldı. İlimiz adına coşku veren rüzgar yaşadık. Camii açılışı ile bismillah dedik, aralıklı zaman ile açılışlarda bakanlarımız da ağırlayacağız” dedi.

AK Parti Milletvekili Uçar, Cumhurbaşkanı ziyaretinde Cumhuriyet Halk Partisine davet gitmediği yönündeki eleştirilere de cevap vererek, “Şehrimiz adına yapılan çalışmalarda belki davet edilmiştir. Valilik ve Cumhurbaşkanlığı bu programı yapıyor.

Davet gerekmeksizin gelmeleri gerekiyordu, bunun arkasına sığınmak doğru değil. Muhalefet milletvekili de olsanız davete ne gerek var? Böyle bir mazerete gerek yok. Konuyla ilgili programa katılmak isteyen herkese kim niye geldiniz demez. Özel bir davetiye gerektiğini düşünmüyorum” diye konuştu.

Uçar açıklamasına devam ederek, “Filyos projesi yıllardır gündemde. Klişe durumdan çıkmak gerekiyor. Liman inşaatı bitti, doğal gazında bulunmasıyla Türkiye'nin gündemine oturduk. Müjde verilmesi Zonguldak'a verilen bir müjdedir. Filyos'ta da böyle bir müjde verildi.

TTK'ya işçi alındığında müjde alınmadığında müjde değil gibi algı yaratmak yanlıştır. Bu programların yapılması Zonguldak’a verilen değerdir. En büyük müjde doğalgazın bölgemizde bulunduğunun açıklamasıdır. Biz boş bir teneke değiliz, ses çıkartmıyoruz. Şehrimizde 2023'e kadar vatandaşlarımız istediği projeleri hayata geçirmek istiyoruz” dedi.

Zonguldak Filyos arasındaki yol için Bakanlık talimat verdi diyen Uçar, "Zonguldak Filyos arasındaki yol yapılarak entegrasyonu sağlanacak en kısa zamanda" şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi