Okulların açılmasına kısa bir süre kala hazırlıklarını tamamlayan kırtasiyeciler üç harfli marketlerde satılan okul ürünlerinin kalitesiz ve sağlıksız olduğunu söyledi.

Okul sezonu öncesi işlerinin işi olduğunun altını çizen esnaf Cemil Karaman, "Yeni sezonumuzun hepimize velileri, öğrencileri, öğretmenlere hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Bizler de tabii hazırlıklarımızı yaptık. Bütün hazırlıklarımızı tamam. Bekliyoruz pazartesi gününü. Geçen hafta biliyorsunuz anaokulları ve birinci kademeler açıldı. Bütün okullar pazartesi açılacak. Vatandaşımızın ve velilerin bizlere rağbeti oldukça iyi. Biz bunlardan memnunuz ama genelde bizlerden ilk başlarda fiyatları öğrenmeye çalışıyorlar. Daha sonra üç harfli diye tabir ettiğimiz yerlere ve büyük marketlere gidiyorlar Tabii biz buralarda genelde kaliteli ürünleri, markalı ürünleri CE belgeli ürünleri satıyoruz. Ve dolayısıyla kırtasiye sektöründe bazı ürünler ucuz olabilir ama bunlar öğrencinin ve öğretmenin bilgisi dahilinde olması gerekir. Mesela öğrencinin göz sağlığını bozan, yapıştırıcılar veyahut da  yasak olan ürünlerin de olmaması lazım. Örneğin yapıştırıcılarda solvent içermemesi gerekiyor. Bizler zaman zaman denetleniyoruz. Bizler denetlendiğimiz için bizler de kalitesiz ürünleri bulmak biraz güç oluyor. Üç harfli marketlere göre fiyatlarımız da bazı ürünlerde pahalı olabiliriz ama dediğim gibi markalarda marka ve kalite yönünden biz de her zaman denetlendiğimiz için bu şekilde yapıyoruz" dedi

MARKETLERDE SATILMASINI İSTEMİYORUZ

Türkiye kısır döngüde Türkiye kısır döngüde

Kırtasiye ürünlerinin marketlerde satılmasını istemediklerini ifade eden Karaman, "Bizim ürünlerimizin kırtasiyecilerde satılmasından taraftarız. Yani marketlerin bu tür ürünlerde satmamasını istiyoruz. Kırtasiyeciler Derneğinin de bir çalışması var bu ürünlerle üç harfli marketlerde kırtasiye ürünlerinin marketlerde ve büyük marketlerde satılmaması yönünde henüz daha yasallaşmadı" dedi. (Haber: Sertaç ÖZDEMİR)

WhatsApp-Image-2023-09-07-at-14.48.06-(1)

WhatsApp-Image-2023-09-07-at-14.48.05

WhatsApp-Image-2023-09-07-at-14.48.05-(1)WhatsApp-Image-2023-09-07-at-14.48.04WhatsApp-Image-2023-09-07-at-14.48.06WhatsApp-Image-2023-09-07-at-14.48.06-(2)

Editör: Murat Barutçu