Zonguldak yöresinin turizm açsısından kalkındırılması her dönemde konuşuluyor ancak ne gelen ne giden yönetimler bu konuda bir şey yapmıyor.

Şimdi ise elimizde bir fırsat var…

Kadıoğlu mozaikleri!

Ülke basınında çıkan bir haberde her mutfağın vazgeçilmezlerinden olan yemek takımları çağa uygun şekillere dönüştüğü, bu kapsamda Zeugma Yemek Takımı da Zeugma motifleriyle işlenerek beğeniye sunulduğu yer aldı..

Bir seramik firmasının gerçekleştirdiği imalatta 6 adet servis tabağı, 6 adet yemek tabağı, 6 adet pasta tabağı ve 6 adet çorba kasesinden oluşan Zeugma Yemek Takımı, sevdiklerinizle paylaştığınız anları daha özel hale getiriyor. Yemeklerinizi sunarken veya misafirlerinizi ağırlarken bu zarif takım, hem kalitesi hem de tasarımıyla göz dolduruyor. Sofralarınıza özel bir dokunuş ekleyen Zeugma Yemek Takımı, her anınızı unutulmaz kılıyor.

Zeugma bilindiği gibi ülkemizin Güneydoğu bölgesinde ortaya çıkarılan ünlü bir mozaik panolar ve tarihi eserler bütünü.

Bu bölgenin daha iyi tanıtımı da işte böyle yemek takımları ile daha iyi yapılıyor.

Bilindiği gibi bizim Çaycuma bölgemizde de Zeugma’dan daha güzel olduğu söylenen Kadıoğlu mozaikleri ortaya çıkarıldı. Ancak ödeneksizlikle ve türlü nedenlerle henüz bu eserlerin tam tanıtımı yapılamayıp müzelere de kazandırılmadı.

Yukarıdaki Zeugma ile ilgili haberleri okuyanlar da “Zonguldak-Çaycuma Kadıoğlu mozaiklerinin böyle bir tanıtımı neden yapılmıyor?” sorusunu da gündeme taşıdılar.

Biz de bu konuyu araştırdık, soruşturduk ve böyle bir seramik olarak tanıtımı şeklindeki imalatı bölgenin ve ülkenin en büyük seramik firmalarından Yurtbaylar’ın ya da Çanakçılar’ın gerçekleştirebileceğini öğrendik.

Çaycuma ve Gökçebey kökenli bu firmaların Kadıoğlu mozaiklerini desen olarak kullanabileceği bir seramik eşya çeşidinin imalatına başlanıp piyasaya sürülmesinin Zonguldak açısından olumlu bir gelişme olacağı kesindir.

Devletin bu işi beceremeyeceği, bir ödeneği dahi yıllardır tam olarak çıkaramayan ve Kadıoğlu’nu hala dünyaya kazandıramayan hükümete de bu işin bırakılamayacağı bir gerçektir. (Haber: Sermet Aksu)

WhatsApp-Image-2023-11-08-at-10.56.34

WhatsApp-Image-2023-11-08-at-10.56.34-(1)

WhatsApp-Image-2023-11-08-at-10.56.34-(2)

WhatsApp-Image-2023-11-08-at-10.56.33-(1)

Nail Çolak son yolculuğuna uğurlandı Nail Çolak son yolculuğuna uğurlandı

WhatsApp-Image-2023-11-08-at-10.56.33

Marmara'da Deprem! Prof. Naci Görür: Beklenen kolda değil! Marmara'da Deprem! Prof. Naci Görür: Beklenen kolda değil!

Döneri beğenmeyen kaymakama soruşturma Döneri beğenmeyen kaymakama soruşturma

Bir kez daha utandık! Simit değil destek verin! Bir kez daha utandık! Simit değil destek verin!

Editör: Murat Barutçu