Zonguldak’ta, yüzme sporunun altyapı temelini oluşturan Zonguldak Yüzme Kulübü, temel yüzme eğitimleriyle altyapıdan yetiştirip üst düzey seviyeye çıkardığı sporcularla başarıdan başarıya koşuyor.

Antrenörlüğünü İlker Buğra Kubilay’ın yaptığı küçük ve yıldızlar kategorisindeki sporcularla ulusal düzeyde şampiyona, özel turnuva ve organizasyonlara katılan Zonguldak Yüzme Kulübü, her katıldığı yarışmadan madalya ve dereceyle dönüyor.

Kubilay’ın öğrencileri, en son Okul Sporları Faaliyetleri kapsamında Eskişehir’de düzenlenen Küçük ve Yıldızlar Modern Pentatlon finallerinden dereceyle döndü.

Fenerbahçe gibi bir çok büyük kulüplerin başı çektiği yüzme branşında sayılı kulüpler arasına giren Zonguldak  Yüzme Kulübü’nün bünyesinde yer alan Yavuz Selim Şahin, Melek Acar, Defne Aycı ve Berke Başaran, toplamda 3000 sporcunun katıldığı şampiyonada 10, 25, 29 ve 32’nci oldu.

İLK 10'A GİRMEK, ÖNEMLİ BİR DERECE

Finaldeke performansıyla Türkiye’de ilk 10 arasına giren Şahin’in bu başarısı, yüzme sporunda önemli bir derece. Diğer spor branşlarına göre başarı derecelendirmesinin farklı yapıldığı yüzme sporunda ilk 10’un içinde olmak, Milli seviyeye kadar yükselmenin bir göstergesi. Eskişehir’den ilk 10 gururuyla dönen Zonguldak Yüzme Kulübü sporcusu Şahin’in yanı sıra 15’ici Melek Acar, 29’uncu Defne Aycı ve 32’nci Berke Başaran da kısa sürede çok önemli bir düzeye gelerek hızlı bir gelişim kaydetti.

İkinci Amatör Küme’de sezonun ilk şampiyonluk kupası Cumayanı Gençlikspor’un oldu İkinci Amatör Küme’de sezonun ilk şampiyonluk kupası Cumayanı Gençlikspor’un oldu

Zonguldak Yüzme Kulübü yönetimi, 3000 sporcu arasından sıyrılıp kategorinde finale kalma başarısı gösteren sporcuları kutlarken, antrenör İlker Buğra Kubilay, elde edilen derecelerin Türkiye ortalaması göz önünde bulundurulduğunda çok büyük bir başarı olduğunun altını çizdi.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ