İstanbul'da gerçekleşen 'Şehitlere rahmet, Filistin'e destek, İsrail'e lanet' yürüyüşü sonrasında yaşanan olaylar, Türkiye'nin gündemine oturdu. Yürüyüşe katılan İsmail Aydemir'e yapılan saldırı ve saldırgan Ege A.'nın tutuklanması, sosyal medyada geniş bir tartışma başlattı.

Fatih'te düzenlenen yürüyüş sırasında İsmail Aydemir'e yapılan saldırının ardından Ege A.'nın tutuklanması, toplumda karşıt görüşleri bir kez daha ön plana çıkardı. Bazı kesimler, Aydemir'in tutuklanmasını haklı bulurken, diğer kesimler ise bu tutuklamanın hukuka aykırı olduğunu savundular.

Olayın sosyal medyada derin bir tartışma yaratmasının yanı sıra, saldırı sırasında Ege A.'ya yapılan müdahale de eleştirildi. Birçok kişi, sadece saldıranın değil, saldıran kişilere karşı gerçekleşen müdahalenin de dikkate alınması gerektiğini ifade etti.

Film sahnesi değil tasarlanmış cinayet: Müşteri gibi taksiye binip kafasına sıkmışlar Film sahnesi değil tasarlanmış cinayet: Müşteri gibi taksiye binip kafasına sıkmışlar

Ayrıca, hilafet çağrıları ve bu yöndeki materyallerin anayasaya aykırı olduğu vurgulanarak, cumhuriyetin özgürlükleri sayesinde bu seslerin özgürce duyurulabildiği ifade edildi. Bu durum, ülkede farklı görüşleri savunan kesimler arasındaki gerilimi artırarak, sosyal medyada polemiğe neden oldu. Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Editör: Murat Barutçu