Mustafa Yorulmaz: 'Terörü lanetliyor, idamı istiyoruz' Mustafa Yorulmaz: 'Terörü lanetliyor, idamı istiyoruz'

Türkiye, 2023 yılında 42 milyar dolar ile rekor düzeyde gelirin üzerine çıkılması gerektiğini söyleyen Turizmciler “Turist akışını yönetmek ve turizmin sunacağı fırsatlardan yararlanmak istiyorsak şimdi harekete geçmeliyiz” dedi.

Türkiye’nin turizmde çağ atlama zamanı geliyor. 2023 yılında 42 milyar dolar gelir le dünyanın önemli turizm ülkesi olan Türkiye, şaha kalkacak potansiyele sahip olduğu belirtiliyor. Turizmciler turizmin bütünleşmiş bir hizmet ve kültür endüstrisi olduğunu açıkladı.

 Turizm sektörü uzmanları “Turizm gelirlerini daha da yukarılara çıkarmak, turizmde trendleri belirlemek gerek. Turist akışını yönetmek ve turizmin sunacağı fırsatlardan yararlanmak istiyorsak şimdi harekete geçmeliyiz. Hedefi tanıtmak yerine, onu yönetmeye ve geliştirmeye başlamanın zamanı geldi. Amaca ulaşmanın aracı olarak turizm bu vizyon, Türkiye’yi geleceğe dönük, yaşanabilir, sevimli ve değerli bir destinasyon haline getirmeyi amaçlamaktadır. Turizmi her Türk vatandaşının 2030 yılına kadar turizmden faydalanması için refahımızı etkileyen sosyal sorunların ve zorlukların çözümüne katkıda bulunan bir faktör olarak görüyoruz. En önemli başlıklar “Türk kimliğini geliştirmek, Yaşanabilirliği artırmak, Sürdürülebilirlik hedeflerimizi gerçekleştirmek, İstihdam fırsatları yaratmak” olarak görüyorum” şeklinde konuştular.

Kenevirden üretilen çantalar Amerika’da Kenevirden üretilen çantalar Amerika’da

Yerel yönetimlerle turizmin iç içe olması gerektiğine dikkat çeken iş insanları “Ülkemizin değerlerinin tanıtılması için gerekli ve yeterli propagandanın yapılmadığını, turizmde reklamın önemli bir araç olduğunu ve tanıtıma son derece önem verilmesi gerekiyor. Avrupalı yabancı turistin Türkiye’yi tercih etmesi için, ülkeyi cazibe merkezi haline getirmeliyiz. Esnaflara eğitimler verilirse bu işten hem esnafımız hem ülkemiz daha fazla kazanacaktır. Hazırlayacağım projelerle bu konuda önayak olmak istiyorum” diye konuştular.

turızm 2-min

“YEREL SİYASETTE ÖNCELİK İNSANLARIMIZIN MUTLULUĞU OLMALI”

Siyasetin amacını “İnsanları idare etmek, iktidarı kullanmak, halk ve kaynaklar üzerinde hâkimiyet kurmak değil; insanların mutluluğunu, refah ve kalkınmasını sağlamak sosyal adalet ve dayanışmayı gerçekleştirmek” olmalı diyerek açıklayan turizmciler, “Siyasetin temelinin şehirden ve şehir yönetiminden doğduğu görülür. Aslında yerel siyasetin tanımlanması açısından da anlam taşımaktadır. Yerel siyasetin şehir ve şehir yönetimi çerçevesinde taşıdığı anlam ile siyasetin ilk doğuşunda şehir yönetiminden filizlenmesi çok manidardır. Yerel siyaset ve yerel demokrasinin genel siyasetin temeli olduğu yaklaşımı,  siyaset kavramının yerel doğasıyla da örtüşmektedir” ifadelerini kullandılar. (Haber merkezi)

Editör: Virda Şahin