ÖZEL HABER:  “Zonguldak Hepimizin” isimli sosyal medya grubunun kurucusu Dr. Tunç Çelebi bilindiği gibi Lozan anlaşmasının 100. Yılının kutlamasını grup üyeleri ile birlikte Zonguldak kent merkezindeki parkta bulunan İnönü Heykelinin önünde yapmak istediklerini duyurmuş, bu kapsamda Zonguldak sporunun ünlü isimlerinden Halil Güngördü ve Sami Gökmen’in de kutlamada kendileriyle birlikte bulunacaklarını açıklamış, bu arada anıtın temizlenmesi gerektiği konusunda da Zonguldak Belediyesi nezdinde girişimlerde bulunmuş, cevap alamayınca da konuyu CİMER’e aksettirmişti.

24 Temmuz için anma gününün yaklaşmasına rağmen Lozan kahramanı İsmet İnönü’nün anıtı önünde bir anma programının yapılması konusunda CHP İl Başkanlığını uyarmış olan Dr. Çelebi bu konuda il milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ve CHP merkez ilçe başkanlığının gereken girişimlerin başlatılması taleplerine rağmen sonuç alınmaması üzerine durumu CHP Genel Merkezine aktarmıştı.

Bu konuda DR. Çelebi şöyle bir açıklama yaptı:

“İl Başkanı Murat PULAT'ın 24 TEMMUZ Kutlaması için Genel Sekreterden yazı gelmesi, Teşkilat Genel Başkan Yardımcısının, İlçe Başkanının, il Milletvekilinin yetmediği söylemi üzerine; CHP parti Meclisi Üyesi ve Genel Sekreteri Nurhayat GÜNDOĞDU Hanım'a ulaştım. Hayretle karşıladı. "Bunun yapılmasından sadece sevinç" duyabileceğini, "ülkenin birçok yerinde bu kutlamaların yapılacağını, Ankara’da İNÖNÜ VAKFI ile birlikte GENEL MERKEZİN de katılacağı kutlamaların yapılacağını" söyledi.  ‘Pek tabi ki ülke için de çok önemli bir anıt olan Zonguldak İNÖNÜ heykeli önünde bu kutlamanın yapılmasının çok değerli’ olacağını söyledi.

Makamı gereği ‘bu şekilde bir bildirimin CHP Zonguldak İl Başkanlığına yapılmasının bir anlam taşımayacağını, bu konuda il, ilçe, milletvekili bazında hemen ilgileneceğini, bu konuda yapılması gerekeni yapacağını’ bildirdi.”

DR. Çelebi; “Zor çok zor örgütün işi. İlla tepeden emir mi gerekli, inisiyatif hele böyle konuda konulamıyorsa il başkanı değil mahalleye muhtar olma. Konu LOZAN il başkanı bey yani senin şu anda o koltukta olmanı, vatandaş kimliği almanı sağlayan LOZAN, yazıklar olsun yazıklar…” şeklinde sitemlerini dile getirdi. (Sermet Aksu)

WhatsApp-Image-2023-07-20-at-12.18.13-(1)

Eczanede silahlı saldırı! Eczanede silahlı saldırı!

İki gündür ekmek bulamayan halk tepkili:  Ekmek yoksa pasta mı yiyelim (!) İki gündür ekmek bulamayan halk tepkili: Ekmek yoksa pasta mı yiyelim (!)

Asma taksi durağı başkanı hayatını kaybetti Asma taksi durağı başkanı hayatını kaybetti

Ekmek zammı belli oldu:  İşte yeni fiyatı! Ekmek zammı belli oldu: İşte yeni fiyatı!

İyi Parti'den Tahsin Erdem ziyaret İyi Parti'den Tahsin Erdem ziyaret

Editör: Murat Barutçu