Bölgesel Amatör Lig takımlarından Kahramanmaraş İstiklal Spor, deprem felaketinde bir futbolcusunu daha kaybetti. Acı üzerine acı yaşayan Kahramanmaraş ekibi, bu kez Burhanettin Sever’in vefatıyla derin bir acı yaşadı.

Sever, 6 Şubat’ta meydana gelen depremde hayatını kaybeden 4’üncü İstiklal Sporlu futbolcu oldu. Daha önce Taner Kahriman, Hakan Doğan ve Saruhan Bolat da depremde hayatını kaybeden futbolculardı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Burhanettin Sever’in ölümü üzerine baş sağlığı mesajı yayınladı.

“Ülkemizi yasa boğan deprem felaketinde, Burhanettin Sever’in hayatını kaybettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız” şeklinde başlayan baş sağlığı mesajında; “Hastanede tüm müdahalelere rağmen kaybettiğimiz Burhanettin Sever'e Allah'tan rahmet; kederli ailesine, yakınlarına ve Kahramanmaraş İstiklal Spor camiasına başsağlığı dileriz. Taner Kahriman, Hakan Doğan ve Saruhan Bolat'ın ardından dördüncü futbolcusunu kaybeden Kahramanmaraş İstiklal Spor camiasının acısını paylaşıyoruz. Bu vesileyle bir kez daha depremde kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Aziz milletimizin başı sağolsun” ifadelerine yer verildi.

Bu sezon başında Gebzespor’dan Kahramanmaraş İstiklal Spor’a transfer olan Erzurum doğumlu Burhanettin Sever 28 yaşındaydı.

Profesyonel futbol geçmişi de bulunan Sever, Amasyaspor Futbol Kulübü, Siirt İl Özel İdaresi, Horasan Belediyesi Gençlikspor, Çatıksu Gençlikspor, Aras 12 Martspor, Zağnos Spor, Tercan 17 Şubat Spor, 1461 Trabzon FK, Yakutiyespor, Palandökenspor’da forma giydi.

Kadın futbolundan da vefatların yaşandığı depremde, Kadınlar 3. Lig’de mücadele eden Beykentspor’dan Buse Coşkun, 5 Ocak Demirspor’dan Elif Berra Uzun, Süper Lig’de mücadele eden Onva Hatayspor’dan Verda Demetgül hayatını kaybetti. TFF, kadın futbolcular için de baş sağlığı mesajı yayınladı.

Türkiye Futbol Federasayonu ayrıca, depremde birçok hakem ve gözlemcinin de hayatını kaybettiğini duyurdu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

bur

Editör: Hüseyin EKİNCİ