Memur Sen’e bağlı Bem-Bir Zonguldak Şube Başkanı Satılmış Öztürk yaptığı açıklamada, “6. Dönem Toplu Sözleşmede, Sözleşmeli Personellerin kadroya geçiş işlemlerinin 2022 yılı içerisinde sonuçlandırılacağı hüküm altına alınmıştı. Sendikamız Bem-Bir-Sen’in kazanımı olan yerel Yönetimler dahil sözleşmeli personele kadro, Sayın Cumhurbaşkanımızın müjdesi ile gelmiştir” dedi.

Öztürk açıklamasında, “Tüm sözleşmeli personellerimize hayırlı olsun” diyerek şunları söyledi:

“Mahalli idareler dahil olmak üzere sözleşmelilerin kadroya geçişinde 3 yıl bu statüde çalışmış olma şartı aranacaktır. Ayrıca 1 yıl da aday memurluk suresi olacaktır. Dolayısıyla sözleşmeliden kadroya geçiş 3 artı 1 yıllık bir süre sonunda gerçekleşecektir. Halihazırda 3 yılı dolmuş olan sözleşmeliler hemen aday memurluğa geçiş yapabilecektir. Henüz bu süreyi doldurmamış olanlar ise 3 yılın sonunda aynı hakkı elde edeceklerdir. Kadroya geçen personelin, kurumlar arası nakil hakkını 4 yıllık sürecin sonunda elde edecektir. Mahalli idarelerdeki sözleşmelilerden kadroya geçenler, sadece mahalli idareler arasında yer değiştirebilecektir. Kadroya geçecek sözleşmeli üyelerimiz dün olduğu gibi yarın da işlerinde aynı özveri ile çalışacak ve emeği geçenleri mahcup etmeyecektir.

Bem-Bir-Sen Zonguldak İl Başkanlığı olarak, Sözleşmeli personellerimiz ve aileleri adına; “Derdimiz Ekmek, Gücümüz Emek” sloganı ile sözleşmeli arkadaşlarımızın için sürekli sahada mücadele veren Bem-Bir-Sen Genel Başkanımız Levent Uslu’ya Memur-Sen Genel Başkanımız Ali Yalçın’a emeklerinden, gayretlerinden ve mücadelelerinden dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.

Bem-Bir-Sen olarak sürdürdüğümüz bu mücadelede bizlere desteğini hiç eksik etmeyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Prof. Dr. Vedat Bilgin’e ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımızı sunuyoruz. Tüm Sözleşmeli personellerimize hayırlı olsun” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi