Birkaç gün içinde satışa çıkacaklar! Envanter çıkartılıyor! Birkaç gün içinde satışa çıkacaklar! Envanter çıkartılıyor!

Amelebirliği'nin 100. yılı etkinliklerle kutlanıyor! Amelebirliği'nin 100. yılı etkinliklerle kutlanıyor!

Tüketicilerin %94’ü yaşam maliyetlerinin artmasından endişe ettiklerini söylüyor

Yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre, tüketiciler artık daha fazla tasarrufa giderek gıda bütçelerini kısıyor, kişisel sağlığını gezegenle ilgili kaygılardan önde tutuyor ve ihtiyaçlarını yönetmek için teknolojiye güveniyor.

Yollarımızda 171 bin araç var Yollarımızda 171 bin araç var

Araştırmaya göre, küresel olarak tüketicilerin %94’ü yaşam maliyetlerinin artmasından endişe ettiğini söylüyor. Buna ek olarak, katılımcıların neredeyse yarısı daha az tüketmeyi planlarken, %67'si artık eşyalarını değiştirmek yerine tamir ettiğini belirtiyor.  Bir diğer dikkat çekici konu ise, pandemiden sonra ilk defa sağlıkla ilgili endişeler %7 oranında artarak gezegenle ilgili endişeleri geride bırakıyor. Araştırma, tüketicilerin çevresel problemlerden önce kişisel sağlıklarına daha çok önem verdiğini gösteriyor.

Valilikten yüksek ekmek fiyatına itiraz! “Yeniden görüşülsün” Valilikten yüksek ekmek fiyatına itiraz! “Yeniden görüşülsün”

Araştırma, küresel olarak tüketicilerin %92'sinin yaşadıkları ülkenin ekonomisiyle yakından ilgilendiğini ve %39'unun ekonominin önümüzdeki altı ay içinde iyiye gitmeyeceğini söylediklerini gösteriyor. Tüketiciler hayatlarının birçok alanında harcamalarını kısmak ve bütçelerini temel ürünlere harcamak üzere harekete geçiyor. Katılımcıların %44'ü daha az paketli gıda almayı ve neredeyse yarısı (%49) ise daha az yiyecek tüketmeyi planlıyor.

Araştırmanın çarpıcı sonuçlarından bir diğeri ise perakendecilere ve tüketici ürünleri şirketlerine azalan güven. Buna göre, tüketicilerin dörtte üçünden fazlası (%79) son üç ila dört ayda gıda fiyatlarının arttığını düşünüyor. %74'ü bazı markaların paket boyutlarının küçüldüğünü ancak fiyatın aynı kaldığını fark ettiğini belirtiyor. %64'ü ise özel markalı (private label) ürünlerin, bilinen ve öne çıkan markalı ürünler kadar iyi olduğuna inanıyor. (Haber merkezi)

Mescitteki görüntüler şok etti! Mescitteki görüntüler şok etti!

Editör: Virda Şahin