Zonguldak Ziraat Odası 6. Olağan Genel Kurulunda mevcut Başkan Şerafettin Albayrak güven tazeledi.

Genel Kurula; Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas, Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürü Cemalettin Çataklı, İŞKUR İl Müdürü Okan Şentürk, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve oda üyesi çiftçiler katıldı.

İŞKUR Konferans Salonunda gerçekleştirilen kongre saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımızın söylenmesinin ardından depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız ve odanın kurucusu Merhum Başkan Hasan Kabarık için Kur'an-ı Kerim okunup dua edilmesiyle başladı.  

ÇİFTÇİLERİMİZE 4500 CEVİZ, 100 BİN FINDIK FİDANI DAĞITTIK

Zonguldak Ziraat Odası Başkanı Şerafettin Albayrak genel kurulun açılış konuşmasında şunları ifade etti:

“Tarım arazilerinin etkinleştirilmesi amacıyla il özel idaresi kaynakları kullanılarak çiftçilere dağıtılmak üzere 4500 adet sertifikalı ceviz fidanı, 100 bin adet fındık fidanı dağıtımı ve seracılığın geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması projesi kapsamında çiftçilere gerekli destek verildi. Ülkemizi yasa boğan deprem afetini derin bir üzüntüyle karşıladık Kahramanmaraş merkezli on ilimizde etkili olan depremde hayatını kaybedenlere Cenabı Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim. Bir önceki Genel Kurulumuzdan bugüne ahirete intikal eden dostlarımıza da Allahtan rahmet diliyorum. Genel Kurulumuz Köy ve Beldeler düzeyinde başlayan, demokratik bir seçim sürecinden geçerek buraya kadar gelmiş olan siz değerli delegelerimiz kendi köyünüzde veya mahallenizde, çiftçilerimizin gözü kulağı olacaksınız.

ÇÖZÜLEN SORUNLARI ÇİFTÇİLERİMİZE ANLATTIK

Ziraat odası Meclis ve yönetim kurulumuzun 2019 yılı itibariyle 2022 yılına kadar geçen 4 yılık faaliyet döneminde çiftçilerimizin karşılaştığı sorunların çözümü için mevcut imkanlar dahilinde her türlü hizmeti vermeye çalışmaktadır. Ziraat odamız 2019 yılı itibariyle 6500 üye sayısına ulaşmıştır. Yönetim kurulumuz ve Tarım İl Müdürlüğü Ziraat Mühendisleri ile Belde ve köylere gidilerek çiftçilerimize devletin verdiği desteklerle ve yapılan üretimle ilgili bilgilendirme toplantıları yapılmış olup o toplantılarda bize aktarılan önemli sorunların bir kısmını ilimizde çözmeye çalıştık, çözemediklerimizi Ziraat Odaları Birliğimize sunduk. Genel Başkanımız tarafından ilgili bakanlıklarla görüşmesi neticesinde çözülen bu sorunları köylerde toplantılar yaparak çiftçilerimize anlattık.

TÜKETEN DEĞİL ÜRETEN TOPLUM

Tarım arazilerinin etkinleştirilmesi amacıyla İl Özel İdaresi kaynakları kullanılarak Sayın Valimizin desteği ile çiftçilerimize dağıtılmak üzere 4500 adet sertifikalı ceviz fidanı, 100 bin adet fındık fidanı dağıtımı ve Seracılığın geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması projesi kapsamında çiftçilerimize gerekli destek verilmiş olup şuanda sera naylonu değişim projesi desteği devam etmektedir. Zonguldak tarımının ileriye gitmesi için Tarım İl, İlçe Müdürlükleri ve Ziraat Odası Başkanlığımız tarafından çiftçilerimize destekler devam etmektedir. Çiftçilerimize gerek yüz yüze toplantılar yapılarak gerek telefonla ya da mesaj yoluyla bilgilendirme çalışmaları yapılmaktadır. Odamızca hazırlanan bilgi broşürleri çiftçilerimize dağıtılmaktadır. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Köylü Milletin Efendisidir” olarak tanımladığı köylü ve çiftçilerimize hizmet etmenin kutsal bir görev olduğunun bilinciyle her türlü hizmeti çiftçilerimize sunmaya çalışacağız. Tüketen bir toplum değil üreten bir toplum olmak için elimizden geleni yapma çabası içerisindeyiz.”

Genel Kurul sonunda yeni yönetim şu isimlerden oluştu; Şerafettin Albayrak, Namık Okur, Ali Kara, Birol Öztürk, Recep Tanrıkulu, Kadir Kahya, Kemal Alkan.

Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Seçkin