Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, 12’nci Olağan Genel Kurulun ardından ilk toplantısını yeni yönetimler ile birlikte sendika salonunda gerçekleştirdi.

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Yener Arslanbuğa, Genel Mali Sekreter Yalçın Yiğit, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, GMİS’e bağlı Karadon, Kozlu, Armutçuk, Üzülmez, Amasra, MTA ve Merkez Servisleri Şubelerinin Şube Başkan ve yöneticileri katıldı.

Başkanlar Kurulunun açılış konuşmasını yapan GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, şunları söyledi:

YOL HARİTAMIZ HAKKINDA KONUŞACAĞIZ

“Amasra Müessese Müdürlüğümüzde kaybettiğimiz 42 madenci kardeşimize Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bugün önümüzdeki dönem görev yapacağımız arkadaşlarımızla hem tanışma hem de yol haritamız hakkında konuşmak adına başkanlar kurulu toplantımızı tertip ettik. Görevden ayrılan arkadaşlarımız oldu. Ben sendikadaki yönetici arkadaşlarım adına hepsine teşekkür ediyorum, yeni göreve gelen arkadaşlara da başarılar diliyorum.

MADENCİLERİMİZ KENDİ HAYATLARI PAHASINA MÜCADELE ETTİLER

Türkiye zor bir süreçten geçiyor. Peş peşe yaşadığımız 2 büyük deprem ile 10 ili kapsayan büyük bir yıkım yaşandı. Deprem bölgelerini ziyaret ettik. Madenci arkadaşlarımız, TTK ve MTA’da görev yapan üyelerimiz sahalarda üstün başarılar gösterdi. Kısacası tarih yazdılar diyebiliriz. Çok büyük bir yıkımın içinde görev yapan bu görünmez kahramanlarımıza, madencilerimize, MTA işçilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kilometrelerce uzaktan bölgeye gidip o zor şartlarda görev yapıp enkaz altındaki vatandaşımıza nefes olmak için kendi hayatları pahasına mücadeleye girdiler. Tabi bunları o bölgeye gidip görüp konuşmak lazım. Çünkü o büyük illerdeki yıkım televizyonlarda görüldüğü gibi değil çok fazlası var. Bu anlamda vatandaşlarımıza ve ülkemize başsağlığı diliyorum. Orada görev yapan arkadaşlarımı gözlerinden öpüyorum çünkü orada kendi anne-babaları, kardeşleri, çocukları, eşleriymiş gibi bir nefes duyduklarında hiçbir şeyi önemsemeden kendi hayatlarını riske atarak vatandaşlarımızı enkazların altından çıkartmak için mücadele ettiler.

TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİMİZ BAŞLADI

Sendikamızın devam eden sürecinde göreve geldik. Önümüzde Toplu Sözleşmemiz var. Bu büyük depremle beraber biraz ötelenen ama önümüzdeki günlerde gündem olacak olan Toplu Sözleşme görüşmelerimiz başladı. Bu büyük sıkıntıyı atlattıktan sonra bu görüşmelere başlayıp hem Türkiye Taşkömürü İşçilerimize hem de MTA işçilerimizin, üyelerimizin hak ve menfaatlerini artırmak için bir mücadelenin içerisine gireceğiz.

SENDİKA OLARAK ÖRGÜTLENME SEFERBERLİĞİMİZ VAR

Sendika olarak genel kurulumuzda beyan etiğimiz gibi örgütlenme seferberliğimiz var. Türkiye çapındaki maden iş kolunda çalışan bütün işçilere ulaşıp onları da sendikalı yapmak için büyük bir mücadele içerisine gireceğiz. Sendikamızın hak ve menfaatleri doğrultusunda bir dizi çalışmalarımız olacak. Bunları da hep birlikte yönetim kurulumuzla beraber şubelerimizle beraber başaracağız.

TTK’NIN İŞÇİ AÇIKLARININ GİDERİLMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

En büyük eksiklilerimizden bir tanesi de her zaman diyoruz norm kadroyla çalışamıyoruz. İşçi açıkları sebebiyle hem iş sağlığı hem iş güvenliği anlamında büyük sıkıntılar çekiyoruz. Bunları birçok kez anlattık. Amasra faciasında yaşanan gerçeklerden biri de işçi açıklarından kaynaklı iş sağlığı ve güvenliğinin yeterince sağlanamaması. Bununla ilgili de işçi açıklarını giderilmesi ve arkadaşlarımızın daha güvenli ortamlarda çalışmasını sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sürecin devamında da işçi açıklarının giderilmesi için çalışmalarımıza hep beraber devam edeceğiz.”

GÖNÜLLÜ ARKADAŞLARIMIZ GÖREV İÇİN BEKLİYOR

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Genel Başkan Yeşil,  “Deprem bölgesindeki arkadaşlarımız, arama ve kurtarma çalışmaları tamamlandığı için deprem bölgesinden geri çağrıldı. Aralıklı zamanda geldikleri için istirahatleri bitenler işbaşı yaptı. Dün akşam bir deprem daha oldu. Tekrar talep edilirse TTK’da gönüllü arkadaşlarımız görev için bekliyor. Kendileri de bizleri arayarak gönüllü olduklarını söylediler. Talep olursa her an gidecekmiş gibi hazır bekliyorlar. Hatay’da 120 kişilik ekibimiz halen sahada görevini sürdürüyor.

MADENCİLERİMİZ ENKAZ ALTINDAN 350 VATANDAŞIMZI SAĞ ÇIKARTTI

Şuan itibaren deprem bölgemizde madenci kardeşlerimizin enkaz altlarından canlı olarak çıkarttığı vatandaşlarımızın sayısı 350 hemen hemen 4000 e yakın vatandaşımızın da enkazların altından cansız bedenlerini çıkarttılar” dedi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Seçkin