Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), 2 bin işçi alımı için başvuruların başlama süreci hakkında verilen bilginin gecikmesi ve ilanın yayımlanmamış olması nedeniyle kafalarda soru işaretleri oluşturdu. İddialara göre, alım sürecinin başlamamasının nedeni, işçi alımında mülakat sisteminin getirilmesi konusunda yaşanan baskılar olarak belirtiliyor.

Enerji Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) 2 bin işçi alımının başvurularının Ağustos ayının ilk haftasında başlayacağı ifade edilmişti. Ancak, bu açıklamanın üzerinden 2 hafta geçmesine rağmen hala bir gelişme yaşanmadı.

Komisyondan gelen maddeler kabul edildi Komisyondan gelen maddeler kabul edildi

İddialara göre, işçi alımında ilana çıkılmamasının nedeni, mülakat sisteminin uygulanma talepleri olarak belirtiliyor. Daha önceki işçi alımlarında mülakat sisteminin olmaması sebebiyle, bazı gençlerin yeraltı çalışmalarında zorlanarak işi bıraktığı ve bu durumun önüne geçmek amacıyla mülakat sisteminin getirilmek istendiği iddia ediliyor.

Öte yandan, işe girdikten sonra bilinçsizce hareket ederek, sürekli rapor alan ve çalışmakta zorlanan gençlerin olması da kafalarda soru işaretlerine neden oluyor.

Mülakat sistemi getirilmesi durumunda, gerçekten işe ihtiyacı olan gençlerin işe alınabileceği, beceri ve yeteneklerin daha etkin bir şekilde değerlendirilebileceği ifade ediliyor. Ancak, daha önceki alımlarda olduğu gibi, fiziksel becerilerin sınandığı bir mülakat sürecinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği merak ediliyor.

TTK’ya yapılacak 2 bin işçi alımı ilanının İş Kur üzerinden yayınlanması bekleniyor. İlan yayınlandıktan sonra vatandaşlar E-devlet ve Alo 170 çağrı merkezi aracılığıyla başvurularını gerçekleştirebilecekler.

İşçi alımında ilçelere göre dağılım yapılması ve bu dağılıma göre kura çekilmesi bekleniyor. Başvuran adaylar ilçelerine göre gruplandırılacak ve noter huzurunda yapılacak kura çekimi ile işe girmeye hak kazananlar belirlenecek. (Haber Merkezi)

Kan donduran cinayetle ilgili yeni detay! Onu da öldürmeye çalışmış! Kan donduran cinayetle ilgili yeni detay! Onu da öldürmeye çalışmış!

Perşembe ışıklı kavşakta ışık ihlali kaza getirdi Perşembe ışıklı kavşakta ışık ihlali kaza getirdi

Editör: Murat Barutçu