TPAO, ülke genelinde 18 farklı saha için 5 yıl süreyle petrol arama ruhsatı alarak enerji sektöründe önemli bir adım attı. Zonguldak’ın da bu sahalar arasında yer alması,Türkiye'nin enerji potansiyelini artırmaya yönelik stratejik bir hamle olarak değerlendirildi.

Zonguldak, geçtiğimiz yıllarda Karadeniz'den çıkarılan doğalgaz ile Türkiye'nin enerji üssü konumuna yükselmişti. Şimdi ise TPAO tarafından bu bölgede petrol arama ruhsatı alınması, enerji arz güvenliği ve yerli enerji kaynaklarının çeşitlendirilmesi açısından büyük bir öneme sahip.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından alınan karar, Resmi Gazete'de yayımlanarak resmiyet kazanmıştır. Gaziantep, Antalya, Çanakkale, Şanlıurfa, Zonguldak, Diyarbakır, Hakkari, Bartın, Karabük, Kastamonu, Elazığ, Edirne, Kahramanmaraş ve Kilis illerinde bulunan toplam 18 saha için TPAO'ya petrol arama ruhsatı verildi.

Ödülü YÖK Başkanı verdi Ödülü YÖK Başkanı verdi

Ayrıca, TPAO'nun Diyarbakır, Batman, Siirt, Tekirdağ ve Kırklareli'nde bulunan sahalarında kamulaştırmaya gidilmesi kararı akındı. Bu girişimler, Türkiye'nin enerji sektöründeki bağımsızlığını güçlendirmeye ve yerli kaynaklardan daha fazla faydalanmaya yönelik stratejik adımları simgeliyor. /Haber Merkezi

Editör: Murat Barutçu