TMMOS Zonguldak İKK Dönem Sekreteri Birhan Şahin yaptığı açıklamada, TMMOB Zonguldak 3. Kent Sempozyumunun daha sonra belirlenecek bir tarihe ertelendiğini belirtti.

TMMOS Zonguldak İKK Dönem Sekreteri Birhan Şahin yaptığı açıklamada, “Tüm ülkeyi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle, daha önce 11-12 Mart 2023 tarihlerinde yapmayı planladığımız TMMOB Zonguldak 3. Kent Sempozyumunu daha sonra belirlenecek bir tarihe ertelemek zorunda kaldık” dedi.

Şahin açıklamasında, “TMMOB’un tüm bileşenleriyle, halkın yaralarını sarmak, hasar tespit çalışmaları yapmak, teknik raporlar hazırlamak amacıyla sahada olması bu kararın alınmasında etkili oldu” diyerek şunları söyledi:

“Bu vesileyle hepimize onulmaz acılar yaşatan deprem sonrasında büyük dayanışma örneği gösteren başta TMMOB camiası diğer kurum ve kuruluşlar, yurttaşlarımız olmak üzere tüm dünya insanlığına teşekkür ediyoruz. Büyük fedakârlıklarla birçok depremzedeyi enkazdan çıkaran madenciler başta olmak üzere tüm arama kurtarma ekiplerine şükranlarımızı sunuyoruz. Bu depremin dersler çıkardığımız son felaket olmasını ümit ediyor, bölge halkı ve tüm ulusumuza bir kez daha baş sağlığı diliyoruz” (Haber Merkezi)

Editör: Seçkin