Milyonlarca çalışanın gözü kulağı asgari ücret görüşmelerine çevrildi. TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı ziyaretinin ardından açıklama yaptı. Akkol görüşmenin verimli geçtiğine dikkat çekti. 'Asgari ücret ne zaman açıklanacak?' sorusu yanıtını beklerken Akkol bayram tatilini işaret etti. Akkol ayrıca asgari ücrette '500 dolar' iddialarına da yanıt verdi.

Yeni asgari ücret ne kadar olacak? Türkiye'de milyonlarca çalışan bu sorunun yanıtını bekliyor. TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, yarın başlayacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu görüşmeleri öncesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı ziyaret etti. Masada rakam konuşulup konuşulmadığına yanıt veren Akkol, asgari ücretin 500 dolar olarak hesaplanacağı iddialarına "Asgari ücreti TL olarak konuşacağız" sözleriyle yanıt verdi.

"OLUMLU BİR TOPLANTI"

Akkol, Bakan Işıkhan'ı ziyaretinin ardından kameralar karşısına geçerek basın mensuplarına açıklamalar yaptı. O açıklamalardan satır başları:

"Çalışanlar ve işverenlerin perspektifinden gelecekteki konulardan bahsettik. Oldukça verimli bir toplantı oldu. Kendisine ve ekibine hayırlı olsun.

Yarın komisyon toplanıyor. Çok demokratik bir şekilde işleyen çok güzide bir komisyon. Bizler de yarınki çalışmaları bekliyor olacağız. TİSK'in duruşu belli. Kamuoyunda asgari ücretin güncellenmesi beklentisi var. Biz de masaya getireceğiz. TİSK sosyal diyaloğa çok önem veriyor.

Zonguldak-Kilimli tünellerinde  tehlikeli romantizm! Zonguldak-Kilimli tünellerinde tehlikeli romantizm!

BAYRAM TATİLİNİ İŞARET ETTİ!

TÜRK-İŞ başta olmak üzere işçi kesiminin tüm üyeleriyle istişare halindeyiz. Bayram tatiline girmeden bu süreci tamamlamak istiyoruz.

500 DOLAR İDDİALARINDAN SONRA...

Asgari ücreti TL olarak konuşacağız. Enflasyon düşüş trendinde. Ara dönem artış yapılmasında mutabakatız, sadece işçi kesimi değil. Bu masaya olumlu bir hava katıyor.

Yaşlı kadın markette sevdiği müziği duyunca üstünü çıkarıp dans etti Yaşlı kadın markette sevdiği müziği duyunca üstünü çıkarıp dans etti

RAKAM KONUŞULDU MU?

Hızla bu konuyu ülke gündeminden pozitif şekilde çıkaralım. Rakam konuşmadık. Üçlü mutabakat ile karar vereceğiz.

Milyonlarca çalışan, asgari ücret görüşmelerine odaklandı. TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı ziyaret etmesinin ardından bir açıklama yaptı. Akkol, görüşmenin verimli geçtiğine dikkat çekti ve 'Asgari ücret ne zaman açıklanacak?' sorusuna cevap olarak bayram tatilini işaret etti. Ayrıca, asgari ücrette dolaşan '500 dolar' iddialarına da yanıt veren Akkol, "Asgari ücreti Türk Lirası olarak konuşacağız" dedi.

Türkiye'deki milyonlarca çalışan, yeni asgari ücretin ne kadar olacağını merakla bekliyor. TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, yarın başlayacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu görüşmeleri öncesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı ziyaret etti. Akkol, masada rakamın tartışılıp tartışılmadığına yönelik soruya cevap vererek, asgari ücretin Türk Lirası olarak hesaplanacağı iddialarına da "Asgari ücreti TL olarak konuşacağız" şeklinde yanıt verdi.

"OLUMLU BİR TOPLANTI"

Akkol, Bakan Işıkhan'ı ziyaretinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalardan öne çıkanlar:

"Çalışanlar ve işverenlerin geleceğe dair perspektiflerinden bahsettik. Oldukça verimli bir toplantıydı. Bakan Işıkhan ve ekibine başarılar diliyorum.

Yarın komisyon toplanacak. Son derece demokratik bir yapıya sahip olan bu önemli komisyonda çalışmaları sabırsızlıkla bekliyoruz. TİSK olarak duruşumuz belli. Kamuoyunda asgari ücretin güncellenmesi beklentisi var ve biz de bunu masaya getireceğiz. TİSK olarak sosyal diyaloga büyük önem veriyoruz.

Bu kiraz bardağa sığmıyor: Kilosu 200 lira Bu kiraz bardağa sığmıyor: Kilosu 200 lira

BAYRAM TATİLİ İŞARET EDİLDİ!

Dış ticaret umut vermiyor Dış ticaret umut vermiyor

TÜRK-İŞ başta olmak üzere işçi kesiminin tüm üyeleriyle sürekli istişare halindeyiz. Bu süreci bayram tatiline girmeden tamamlamayı hedefliyoruz.

500 DOLAR İDDİALARINDAN SONRA...

Asgari ücreti Türk Lirası olarak konuşacağız. Enflasyon düşüş trendinde. Ara dönemde artış yapılması konusunda hem işçi hem de işveren kesimi olarak mutabıkız.

RAKAM KONUŞULDU MU?

Hızla bu konuyu ülke gündeminden pozitif şekilde çıkaralım. Rakam konuşmadık. Üçlü mutabakat ile karar vereceğiz. (Haber Merkezi)

Rafting çekilişinin talihlileri doyasıya eğlendi Rafting çekilişinin talihlileri doyasıya eğlendi

Editör: Murat Barutçu