Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ve Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (ZTSO( işbirliğinde düzenlenen  “Yeşil Dönüşümde Adil Geçiş ve Sonrası İçin Nasıl Bir Strateji Tasarlanabilir Zonguldak Örneği” adlı toplantı yapıldı.

Dedeman Otel’de gerçekleştirilen toplantıya, Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, ZTSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, TEPAV Kurucu Direktörü Prof. Dr. Güven Sak, TTK Genel Müdürü Muharrem Kiraz ve Teknopark Müdürü Doç. Dr. Ferdi Kesikoğlu, ZBEÜ Maden Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Arslan ve iş insanları katıldı.

Toplantıda TEPAV Kurucu Direktörü Prof. Dr. Güven Sak, “Yeşil dönüşüm Zonguldak için nasıl bir fırsata dönüştürülebilir?” başlıklı sunum gerçekleştirdi.

Türkiye’nin ekonomik kalkınma süreci, Türkiye’yi bekleyen yeşil dönüşüm, kömür sektörünün Zonguldak ekonomisindeki yeri ve yeşil dönüşümde adil bir geçişin nasıl kurgulanabileceği konuları masaya yatırıldığı toplantıda dünyadan örnekler incelenerek Zonguldak’ın bu süreç sonunda hangi sektörlere nasıl geçiş yapabileceği değerlendirildi. (Haber Merkezi)

Ankaraspor – Nazillispor maçıyla ilgili açıklama: “İncelemeye alınması gerekiyor” Ankaraspor – Nazillispor maçıyla ilgili açıklama: “İncelemeye alınması gerekiyor”

WhatsApp-Image-2023-11-07-at-15.51.13

Editör: Murat Barutçu