Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Devrek'in Dedeoğlu köyünde düzenlenen tarla gününde “Gelemen Üçgülü” adı verilen yerli yem bitkisinin tanıtımını ve hasadını gerçekleştirdi. Etkinlikte, yem bitkisi olan Gelemen Üçgülü'nün özellikleri ve faydaları anlatıldı.

Dedeoğlu Köyü’nde düzenlenen etkinliğe Devrek Kaymakamı Muhammed Evlice, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Devrek İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Emrah Dinar, Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürü Nihat Ağan, İl Müdür Yardımcısı İsmail Barutcu, Devrek İlçe Tarım ve Orman Müdürü Volkan Hızarcı, çeşitli daire müdürleri, yerel sivil toplum örgütü temsilcileri ve Dedeoğlu köyü sakinleri katıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Eğitim ve Yayım Dairesi Başkanlığı Yenilik Yayım Projesi kapsamında yürütülen “Yem Bitkilerinin Gülü, Gelemen Üçgülü Projesi” çerçevesinde, Devrek İlçe Tarım ve Orman Müdürü Volkan Hızarcı'nın öncülüğünde Devrek Ziraat Odası Başkanı Adnan Demirci tarafından ekilen Gelemen Üçgülü bitkisi tanıtıldı.

Etkinlikte konuşan Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürü Nihat Ağan, yem bitkisinin önemine vurgu yaparak, traktörle yapılan sembolik hasat ile bitkinin hasat dönemine dikkat çekti.

Devrek’in acı kaybı: Selman Kapusuz hayatını kaybetti Devrek’in acı kaybı: Selman Kapusuz hayatını kaybetti

Devrek İlçe Tarım ve Orman Müdürü Volkan Hızarcı, proje ile yerli ve milli yem bitkisi çeşidi olan Yörem 55'in yaygınlaştırılmasını amaçladıklarını belirtti. Hızarcı, "Yörem 55 tohum çeşidinin yeşil ve kuru ot verimi oldukça yüksektir. Sezonda bir kez biçme işlemi yapılmaktadır. Yabancı tozlanma ile çoğaldığı için bombus arıları ve bal arıları için de iyi bir nektar ve polen kaynağıdır." ifadelerini kullandı.

63Ea3C62 7736 4B18 Ba94 A8D09F9A5990

6D1D4B67 3362 4Bdd 8C9F 18D65175E81B

Editör: Fadime Yılmaz Elma