Amasra salatası bildiğiniz gibi ünü bırakın Türkiye’yi, dünyaya yayılmış bir salata türü. Yemek öncesi de yenir, yemekle birlikte de, yemekten sonra da. Ayrıca sadece yemek olarak da tüketilebilir. Çünkü içinde her türlü sebze ve sıvı madde var. Ancak salatanın yapımcıları bunun tarifini vermekten kaçınırlar. Bunun nedeni ise başka yerde yapılmasını önlemek. Ancak bazı gurmeler bu salatayı yerken içinde neler bulunduğunu yüzde yüze yakın bir doğrulukla tahmin edebilirler.

Kullanılan Malzemeler: Salatalık, domates, havuç, kuru ve yeşil soğan, marul, kırmızı lahana, yeşil biber, piyaz, maydanoz, çükündür, roka, turp, semizotu, dereotu, nane, karışık turşu, limon, sirke, tuz ve zeytinyağı ve bazı adı verilmeyen katkı maddeleri.

Zonguldak-Kilimli tünellerinde  tehlikeli romantizm! Zonguldak-Kilimli tünellerinde tehlikeli romantizm!

Hazırlanışı: Tarifini veremiyoruz; çünkü bunu sadece 5 kişi biliyor. Ama içine turşu yapımı ile ünlü kentlerden bidonlarla turşu suyunun getirilip konduğunu tahmin ediyoruz. Bu arada bazı ot cinsi katkı maddelerinin de (dereotu, arapsaçı) gibi bir şekilde sularının alınıp katıldığını düşünüyoruz. Bartın ve Amasra da, kokusunu hissettiğiniz her balık sofrasında, adetten ya da damak tadından olsa gerek o meşhur Amasra Salatası olmadan yemeğe başlanmaz. Kimine göre Osmanlıdan, kimine göre de adını aldığı Kraliçe Amastris den devralınmış bu gelenek...

Yörede, en az 20 çeşit malzeme ile yapılan Amasra Salatasına meşhur dedirten ise; önce lezzeti, sonra lezzeti veren malzemelerin hazırlanış ölçüsü ve biçimi ile göze hitap etmesine gösterilen özende saklı... Yani, herkes salata yapar ama Amasra Salatasını asla... (Fadime Yılmaz Elma)

Yaşlı kadın markette sevdiği müziği duyunca üstünü çıkarıp dans etti Yaşlı kadın markette sevdiği müziği duyunca üstünü çıkarıp dans etti

Bu kiraz bardağa sığmıyor: Kilosu 200 lira Bu kiraz bardağa sığmıyor: Kilosu 200 lira

Kampüs yaşamının tüm güzelliklerini sunuyor Kampüs yaşamının tüm güzelliklerini sunuyor

Rafting çekilişinin talihlileri doyasıya eğlendi Rafting çekilişinin talihlileri doyasıya eğlendi

Editör: Murat Barutçu