Şüphesiz ki sağlık, hayattaki en önemli varlığımızdır. Sağlığımızı koruyabildiğimiz sürece hayatın içinde var oluruz ve bu varlığı sürdürebilmek için düzenli bir sağlık kontrolüne ihtiyaç duyarız. Elbette düzenli sağlık kontrolüne ulaşmak bazen düşündüğümüzden çok daha büyük bir maliyete sahip olabilir ve bu maliyet bütçemizi sarsabilir.

Hem bütçenizi hem de sağlığınızı aynı anda koruyabilme konusunda da görev tamamlayıcı sağlık sigortasına düşer. Peki Tamamlayıcı sağlık sigortası nedir?, “Tamamlayıcı sağlık sigortasının kapsama alanı nedir?” ve çok daha fazla sorunun cevabı için okumaya devam edin.

Laboratuvar Teknikerliği: Tıbbi Laboratuvarların Vazgeçilmez Elemanları Laboratuvar Teknikerliği: Tıbbi Laboratuvarların Vazgeçilmez Elemanları

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir ve Neleri Kapsar?

Genel sağlık sigortasının karşılamadığı veya karşılasa da ücret limitini aşan teminatların özel sağlık sigortasından çok daha uygun bir prim ücreti karşılığında karşılanmasını sağlayan sigorta türüdür.

Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) üzerinden hesaplanan muayene ve tetkik ücretinin poliçenizdeki oranda genel sağlık sigortası tarafından karşılanması prensibine dayanır. Sadece sağlık sigortası ile anlaşmalı devlet ve özel hastanelerde geçerlidir.

Genel sağlık sigortasının teminatlarından çok daha ötesinde bir koruma sunarken özel sağlık sigortası kadar maliyetli olmayışıyla hem bütçenizi hem de sağlığınızı koruma altına almanın en çok tercih edilen yollarından biridir.

Esnek teminat olasılıklarıyla poliçenizi ihtiyacınıza göre şekillendirmenize imkân tanırken aile fertlerinizin de tamamlayıcı sağlık sigortanızdan ufak bir ek prim karşılığında yararlanma fırsatını sunar.

Tamamlayıcı sağlık sigortası, ayakta ve yatarak tedavi teminatlarınıkapsar. Rutin sağlık kontrolleri ve muayene ücretinden beklenmedik sağlık problemlerinden kaynaklanan ameliyat benzeri prosedürlerin ücretine kadar geniş bir teminat içeriğine sahiptir. Temel sağlık sigortasına dahil olmayan çeşitli muayene ve tedavileriiçerir.

Genel sağlık sigortası (SGK’lı) olan her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı tamamlayıcı sağlık sigortasından yararlanabilir. Poliçe sahibinin bakmakla yükümlü olduğu 0-5 yaş çocuklar başta olmak üzere diğer aile fertleri tarafından da belli bir prim miktarı ödeme şartıyla sigortadan yararlanabilme şansı sunar. Tamamlayıcı sağlık sigortasına başvurma kriterlerinde genel olarak 55 yaş sınırı olmasına rağmen yaş sınırları sigorta şirketinden sigorta şirketine göre farklılık gösterebilir.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Fiyatı Nedir ve Ne Zaman Aktif Hâle Gelir?

Tamamlayıcı sağlık sigortası fiyat hesaplaması yapılırken başvuran kişinin yaşı, cinsiyeti, ikamet ettiği şehir, sağlık poliçenizin içerdiği teminatlar ve sigorta şirketinin anlaşmalı kurumları esas alınır. Buna ek olarak bakmakla yükümlü olduğunuz bireylerin primleri de eklenerek son fiyat elde edilir. Sigorta şirketinden sigorta şirketine değişiklik gösteren tamamlayıcı sağlık sigortası fiyatı, poliçenizin içerdiği teminatlara göre de değişiklik göstereceği için kesin bir rakam telaffuz etmek doğru olmayacaktır.

İlk priminizi ödediğiniz günden itibaren tamamlayıcı sağlık sigortanızın teminatlarından yararlanabilme hakkına sahip olursunuz ve ödemeleri aksatmadığınız sürece, poliçenizdeki süre boyunca devam eder. Poliçenizin süresi dolduğunda sigorta şirketinizle yeniden iletişime geçerek ister eski poliçenizi kullanmaya devam edebilir, ister yeni teminatlarla yeni bir poliçe oluşturabilirsiniz.

Sigorta şirketinize tamamlayıcı sağlık sigortanızı iptal etmek istediğinize dair bir dilekçe iletmeniz hâlinde 2 veya 3 gün içerisinde iptal işlemi başlar. Poliçenizi oluşturduğunuz sigorta şirketi ile birebir iletişime geçerek sigorta iptal koşullarının detaylarını ve ne kadar süreceğini öğrenebilir, iptal sürecini en az sorunla tamamlayabilirsiniz.

Kendinize En Uygun Tamamlayıcı Sağlık Sigortasını Nasıl Seçebilirsiniz?

İnternet üzerinden çeşitli sigorta şirketlerinin tamamlayıcı sağlık sigortası fiyatlarını ve poliçelerinin teminatlarını inceleyebilir, alanında uzman kişilere danışabilirsiniz. İnternet sitelerinde bulunan iletişim numarasıyla alanında uzman kişilerle konuşup kendiniz için en uygun poliçeyi oluşturarak kaza ve beklenmedik sağlık sorunlarının beraberinde getireceği masraflara karşı önlem alıp rahat bir şekilde hayatınızın tadını çıkarabilirsiniz.

Editör: Muhammet