Zonguldak'ta, AK Partili Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş'a karşı "cinsel taciz" suçlamasıyla ilgili iddianame düzenlendi. Başsavcılık, soruşturma sonucunda delil yetersizliğinden dolayı kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Cumhuriyet’ten Gökhan Kam’ın haberine göre, AK Partili Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş'ın yanında çalışan D.K. ve N.Y. isimli kadınlara yönelik hem sözlü hem de fiziki tacizde bulunduğu iddia edilmişti. Karadeniz Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan suç duyurusu üzerine Demirtaş hakkında iddianame hazırlandı. Ancak, Savcılık, N.Y.'nin şikayetiyle ilgili delil yetersizliğinden dolayı kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Kadınların avukatı ise karara itiraz edeceklerini belirtti.

İl Özel Idare’de “Yolsuzluk” operasyonu! Gözaltılar var! İl Özel Idare’de “Yolsuzluk” operasyonu! Gözaltılar var!

D.K. ifadesinde, Demirtaş'ın kendisini sık sık odasına çağırdığını, dışarıda görüşmek istediğini belirttiğini ve kabul etmemesi üzerine evine davet ettiğini anlatmıştı. Ayrıca, Demirtaş'ın kendisine sarıldığını ve zorla dudağından öptüğünü de iddia etmişti.

İçişleri Bakanlığı'nın izniyle başlatılan soruşturma sonucunda Demirtaş hakkında "sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı ve cinsel taciz" suçlamalarıyla iddianame düzenlendi. Ancak, N.Y.'nin şikayetiyle ilgili delil yetersizliğinden kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi. Avukatları, bu karara itiraz edeceklerini ifade etti. / Haber Merkezi

281240

Mustafa Çağlayan: "Kararlıyız, iddialıyız. 25 belediyeye de talibiz" Mustafa Çağlayan: "Kararlıyız, iddialıyız. 25 belediyeye de talibiz"

Mustafa Çağlayan'dan Demirtaş açıklaması: Taciz suçlaması nedeniyle istifası istendi! Mustafa Çağlayan'dan Demirtaş açıklaması: Taciz suçlaması nedeniyle istifası istendi!

AK Partili belediye başkanı istifa etti! AK Partili belediye başkanı istifa etti!

Soğuk sıcak demeden  kasalarca ayıklıyorlar Soğuk sıcak demeden kasalarca ayıklıyorlar

Editör: Murat Barutçu