Zonguldak Kömürspor’da Sabit Danış heyecanı... Geçen sezon As Başkan olarak görev aldığı Zonguldak Kömürspor’da, 5 Haziran’da yapılacak kongreyle birlikte başkanlık gibi önemli bir görev sorumluluk üstlenecek işadamı Sabit Danış’ın “Zonguldak Kömürspor’u layık olduğu yere çıkaracağız” sözleri kırmızı-lacivertli camiada büyük bir heyecan oluşturdu. Hedef çıtasını en az Play-Off olarak belirleyen Danış’ın en büyük arzusu, kırmızı-lacivertli takımı en kısa sürede Spor Toto 1. Lige çıkarmak.

2015-2016 sezonundan bu yana aralıksız 6 yıldır 2. Ligde mücadele eden ve en büyük başarısı 8’incilik olan Zonguldak Kömürspor, 2022-2023 sezonu öncesi bir hayli hareketli günler yaşıyor. Ağustos ayında başlayacak yeni sezon öncesi yönetim bazında yeniden yapılanmaya giden kırmızı-lacivertli kulüpte, mevcut başkan Salih Demir yerini yakın arkadaşı Sabit Danış’a bırakacak.

Zonguldak Kömürspor’a olan sevgisiyle bilinen, her fırsatta takımın üst liglerde olması gerektiğini dile getiren Danış, 5 Haziran Pazar günü Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılacak kongrede “başkan” unvanı alacak.

ZONGULDAK'I KUCAKLAYAN BİR YÖNETİM MODELİ

15 ila 21 kişi arasında değişen bir yönetim kurulu listesi planlayan Sabit Danış’ın yola çıkacağı ekip arkadaşları arasında Zonguldak ve il dışından önemli isimler var. Bugüne dek yönetimde hiç yer almamış kişilerden oluşacak yönetim kurulu ilçeleri de kapsayacak. Bu doğrultuda Sabit Danış ve arkadaşları, bugün Çaycuma turuna çıkarak önce Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, ardından da hatırı sayılı firma ve kişileri ziyaret edecek. Kantarcı’ya hedef planlamasına ilişkin detaylı bilgiler aktaracak olan Zonguldak Kömürspor Başkan adayı, mali yükün hafifletilmesi adına destek isteyecek.

İlçe ziyaretlerine yarın ve Cumartesi günü de devam edecek Sabit Danış, böylelikle “Zonguldak’ı kucaklayan yönetim modeli”nin ilk adımını atmış olacak.

YÖNETİM LİSTESİNİ OLUŞTURUYOR

Sabit Danış başkanlığındaki Zonguldak Kömürspor’un yönetim kurulu ekonomik yönden bir hayli güçlü olacak. Yönetimde yer alan isimler, oluşturulacak para havuzuna önemli miktarda destekte bulunacak. Havuzda toplanacak parayla birlikte kısa vadede teknik direktör ve transfer için gerekli mali bütçe oluşturulacak. Kendi gücü nispetinde 2022-2023 sezonu hazırlıklarına başlayacak yeni yönetim, şehrin sağlayacağı destekle mali gücünü artırıp zirveye oynayacak bir takım için önemli transferler gerçekleştirecek.

İYİ TRANSFERLER OLACAK

Başkan adayı Danış, Spor Müdürümüz Hüseyin Ekinci’nin “Taraftarı heyecanlandıracak transferler görecek miyiz?” sorusuna, “Transfer çalışmalarına hocamız belli olduktan sonra başlayacağız ama iyi transferler gerçekleştireceğiz” şeklinde cevap verdi.

Bu sözleriyle net olarak sıradan bir takım oluşturulmayacağının mesajını veren Danış, yeni kadro yapısıyla Zonguldak Kömürspor’a yukarılara oynayan bir takım kimliği kazandıracak.

Sabit Danış’ın üzerinde durduğu bir başka konu ise şeffaf yönetim anlayışı. Bu konuya samimi ve hassasiyetle yaklaşan Danış, “Yönetim kurulumuzu oluşturuyoruz. Güçlü bir yönetim olsun istiyoruz. Aynı zamanda şeffaf olacağız. Kongre sonrası hedeflerimizi, düşüncelerimizi, yapmak istediklerimizi spor kamuoyuyla paylaşacağız” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi