2. Lig Kırmızı grupta ilk iki haftayı maç başına 2 puan ortalamasıyla geride bırakan Zonguldak Kömürspor, bu gidişatı istikrar haline getirmek istiyor. Maç maç düşünüp rakibe göre hesap yapan teknik direktör Şenol Demir, istikrarı parola edindi. Her maça final havasında hazırlanan Zonguldaklı teknik adam, maç başına puan ortalamasını 2 ve üzerinde tutmak istiyor.

Fethiyespor ve 1461 Trabzon maçlarıyla geride bıraktığı ilk iki haftada 1 galibiyet, 1 beraberlik alan Zonguldak Kömürspor, oluşan tabloda 20 takım arasında yenilmeyen 9 takımdan biri. 4’er puanla sıralanan 6 takım arasında yer alan kırmızı-lacivertli takım, puantaj cetvelinde averajla 4’üncü basamakta yer alıyor.

Kırmızı grupta ikinci hafta karşılaşmaları Trabzon, İstanbul, Rize, Antalya, Kırşehir, Kırklareli, Uşak, İzmir, Balıkesir ve Muğla’da oynandı. Maçlar sonunda 7 takım galibiyet sevinci yaşarken, 2 maç skor eşitliğiyle sona erdi. Sarıyer, İskenderunspor, Kocaelispor, Karacabey Belediyespor, Bucaspor 1928, Baynet İnşaat Balıkesirspor ve Fethiyespor haftayı 3’er puanla kapatan takımlar oldu.

1461 Trabzon-Zonguldak Kömürspor ve Weecoıns Kırklarelispor-Adıyaman FK maçları, başladığı gibi golsüz berabere sona erdi. Haftanın en gollü maçı, Balıkesirspor ile Diyarbekirspor arasındaydı. 6 golün atıldığı maçı, ev sahibi rolündeki Balıkesirspor 4-2 kazandı.

Balıkesir dışında 4 gol atan bir başka takım olmadı. İskenderun ile Karacabey 3’er gollü galibiyetlerle skorer takım görüntüsü ortaya koyarken, üretken bu 3 takımı 2’şer golle Sarıyer, Bucaspor 1928 ve Diyarbekirspor izledi. GMG Kastamonuspor, Pazarspor, Serik Belediyespor, Ankaraspor, Kocaelispor, Etimesgut Belediyespor ve Fethiyespor 1’er gol buldu. Zonguldak Kömürspor, 1461 Trabzon, Kırşehir Belediyespor, Kırklarelispor, Adıyaman FK, Uşakspor ve Vanspor gol sessizliğine büründü. Oluşan gol tablosu üzerine ikinci haftada kaydedilen gol sayısı 23 olarak öne çıktı. Bu sayı ilk hafta 18’di.

İŞTE HAFTANIN GOLCÜLERİ

Birbirinden farklı ve güzel 23 golde 22 farklı ismin imzası var. Sarıyer'den Emir Can Sayar, iki gol kaydederek duble yapan tek isim oldu. Sayar'ın peşinden rakip fileleri 1'er kez sallayan Kastamonuspor’dan Abdulaziz Solmaz, İskenderunspor’dan Yasin Abdioğlu, Ahmet Devret, Hamza Küçükköylü, Pazarspor’dan İsmail Düzgün, Serik Belediyespor’dan Üstün Bilgi, Ankara Demirspor’dan Mücahit Can Akçay, Kocaelispor’dan Cem Ekinci, Karacabey Belediyespor’dan Bekircan Kara, Ömer Kuşan, Fatih Aktay, Bucaspor’dan Tunç Murat Behram, Erhan Çelenk, Etimesgut Belediyespor’dan Mehmet Sıddık İstemi, Balıkesirspor’dan Berat Aydoğdu, Oğuzhan Aynaoğlu, Hüseyin Karabey, İbrahim Halil Çolak, Diyarbekirspor’dan Onat Kutay Kurt, Berkay Ceylan, Fethiyespor’dan Oktay Balcı geldi.

İKİ TAKIM 2’DE 2 YAPTI

İkinci hafta sonunda İskenderunspor ile Kocaelispor 2’de 2 yapan iki takım oldu. Bu iki takım 6’şar puanla puantajın ilk iki sırasını oluşturdu. Firesiz iki takım, 4’er puanla 6 takım takip ediyor. Zonguldak Kömürspor da bu takımların arasında.

4 puanlı takımlar arasında averajı iyi olan Karacabey Belediyespor ilk ikiyi takip ediyor. Bursa ekibinin ardından Zonguldak Kömürspor, Sarıyer, Serik Belediyespor, Bucaspor 1928 ve 1461 Trabzon FK geliyor.

Puantajın geri kalan bölümünü 3’er puanlı Balıkesirspor, Vanspor, Diyarbekirspor, Fethiyespor, 2 puanlı Ankara Demirspor, 1’er puanlı Etimesgut Belediyespor, Kırklarelispor, Adıyaman FK ve Kırşehir Belediyespor oluşturuyor. Kastamonuspor, Pazarspor ve Uşakspor’un henüz puanı yok.

3’ÜNCÜ HAFTA MAÇLARI

10 EYLÜL CUMARTESİ GÜNÜ OYNANACAK

2’nci haftası problemsiz geçilen Kırmızı grupta, 3’üncü hafta karşılaşmaları 10 Eylül Cumartesi günü oynanacak. Zonguldak, Van, Ankara, Kırşehir, Kastamonu, Kocaeli, Hatay, Bursa ve Diyarbakır’ın ev sahipliğindeki maçların başlama saatleri 15.30, 16.00, 16.30, 17.00 ve 19.00 olarak belirlendi.

Temsilcimiz Zonguldak Kömürspor, 3’üncü hafta sınavını saha ve seyircisi önünde Adıyaman FK’ya karşı verecek. Mücadele, Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda 16.30’de başlayacak.

Evinde ikinci maçını oynayacak olan Zonguldak Kömürspor, hazırlıklarına bugün başlayacak. Puan istikrarını sürdürmek isteyen kırmızı-lacivertli takım, hesap planlarını tamamen galibiyet üzerine kuracak.

Cumartesi gününün diğer maçlarında, Silahtaroğlu Vanspor FK-1461 Trabzon, Ankara Demirspor-Sarıyer, Kırşehir Belediyespor-Weecoıns Kırklarelispor, GMG Kastamonuspor-Bucaspor 1928, Kocaelispor-Serik Belediyespor, Etimesgut Belediyespor-Uşakspor AŞ, İskenderunspor AŞ-Fethiyespor, Karacabey Belediyespor-Balıkesirspor ve Diyarbekirspor-Pazarspor karşı karşıya gelecek.

2’nci haftanın toplu sonuçları

1461 Trabzon-Zonguldak Kömürspor:0-0

Sarıyer-GMG Kastamonuspor: 2-1

Pazarspor-İskenderunspor AŞ : 1-3

Serik Belediyespor-Ankara Demirspor: 1-1

Kırşehir Belediyespor-Kocaelispor:0-1

Weecoıns Kırklarelispor-Adıyaman FK: 0-0

Uşakspor-Teco Karacabey Belediyespor: 0-3

Bucaspor 1928-Etimesgut Belediyespor: 2-1

Balıkesirspor-Diyarbekirspor: 4-2

Fethiyespor-Silahtaroğlu Vanspor: 1-0

3’üncü haftanın programı:

Saat 15.30 Van Atatürk Stadı: Silahtaroğlu Vanspor FK-1461 Trabzon

Saat 16.00 Ankara TCDD Tesisleri: Ankara Demirspor-Sarıyer

Saat 16.00 Kırşehir Ahi Stadı: Kırşehir Belediyespor-Weecoıns Kırklarelispor

Saat 16.00 Gazi Stadı: GMG Kastamonuspor-Bucaspor 1928

Saat 16.30 Karaelmas Kemal Köksal Stadı: Zonguldak Kömürspor-Adıyaman FK

Saat 16.30 Belediye Derince Stadı: Kocaelispor-Serik Belediyespor

Saat 17.00 Etimesgut Belediyesi Atatürk Stadı: Etimesgut Belediyespor-Uşakspor AŞ

Saat 19.00 Yeni Hatay Stadı: İskenderunspor AŞ-Fethiyespor

Saat 19.00 Karacabey M. Fehmi Gerçeker Stadı: Karacabey Belediyespor-Balıkesirspor

Saat 19.00 Diyarbakır Stadı: Diyarbekirspor-Pazarspor

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi