2. Ligde, 2022-2023 sezonunun başlamasına iki hafta kala futbolcuların giyeceği forma numaraları az çok belli olmaya başladı. Kimi memleketinin plaka kodunu formanın arkasına yazdırırken, kimi doğum tarihi, kimi yaşı, kimi de uğurlu gördüğü rakamı yeni sezon forma numarası olarak kafasında belirledi. Yeni transfer edilen futbolcuların numaralarının belli olmasıyla birlikte Kırmızı grup ekibinde 2022-2023 sezonu forma numaraları netleşecek.

Zonguldak Kömürspor’da yeni sezon öncesi en çok 10 numara merak ediliyor. Murathan Buruş’un takımdan ayrılıp Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden Ereğli Belediyespor’a transfer olmasıyla boşa çıkan 10 numaralı formayı yeni sezonda hangi futbolcunun giyeceği henüz belli olmadı. Şuana kadar talibi çıkmayan 10 numara, soyunma odasında asılı vaziyette sahibini bekliyor.

Orta alandaki pozisyonları, farklı özellikleri ve sorumluluklarıyla geçmişten günümüze ağırlıklı olarak ofansif orta saha oyuncularının tercih ettiği 10 numara, saha içindeki duruşuyla diğer forma numaralarına göre farklılık gösteren ve öne çıkan bir özelliğe sahip. Rakip üzerinde psikolojik baskıyı artıran, seyircinin gözünde “özel yeteneğe sahip” futbolcu algısı oluşturan 10 numara, bu yönüyle daha maç önünde futbolcuyu öne çıkarıyor.

Sorumluluğu yönünden oldukça ağır olan 10 numaralı forma ayrıca klas yetenek, özgüven ve cesaretin sembolü. Sahanın gözdesi olmak, ön planda kalmak, ayrıca 10 numaralı futbolcuya kattığı en büyük artılardan biri.

Bakalım farklı özelliklerin bir arada toplanıp futbolcuyu özellikli ve ayrı kılan 10 numara, bu sezon hangi futbolcunun sırtında parlayacak.

Öte yandan, Zonguldak Kömürspor’da birçok futbolcu 2022-2023 sezonuna geçen sezon ki forma numaralarıyla devam edecek. Kırmızı-Lacivertli takımda yeniden sözleşme imzalayan kaleci Egemen Yaylı geçen sezon 13, Hakan Çevik 14, Alper Aşkın 44, Emre Kara 61, Ercüment Eray Ataklı 7, Aykut Emre Yakut 20, Hüseyin Yılmaz 27, Ertuğrul Şenlikoğlu 28, Eyüp Akcan 8, Fatih Bektaş 34, Ali Mert Tuncer 29, Muhammet Ali Kol 22, Oğuzhan Matur 77, Tezcan Gökmen 67 Tarık Akcan 12, Arhan Çakıroğlu 24 numaralı formayı giymişti.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi