Zonguldak Kömürspor teknik direktörü Şenol Demir, spor medyasına değerlendirmelerde bulundu. Demir, daha önce garantileyebilecekleri ligi 35’inci haftada1922 Konyaspor galibiyetinin ardından bitime 3 hafta kala sağlama aldıklarını, takım halinde bunun mutluluğu içinde olduklarını söyledi.

24 Nisan Pazar günü saha ve seyircisi önünde 24 Erzincanspor’u konuk edecek Zonguldak Kömürspor, bu maçın hazırlıklarına Çarşamba mesaisiyle başladı. Teknik direktör Şenol Demir, 15.00’teki idman öncesi spor medyasıyla bir araya gelerek hem 35’inci haftası geride kalan lige değerlendirdi, hem de kalan 3 haftada oynanacak maçlarla ilgili hedef planlamasını ortaya koydu.

Bitime 3 hafta kala garantiledikleri ligi daha önceki haftalarda garantileyebileceklerine vurgu yapan, iyi oyuna rağmen şansız kayıplar nedeniyle bu süreci ertelediklerini belirten Demir, netice itibariyle 3 maç kala ligde kalmayı başardıklarını dile getirdi.

Kalan 3 haftalık periyotta 24 Erzincanspor, Tarsus İdmanyurdu ve Isparta 32 Spor’la karşılaşıp sezonu tamamlayacaklarını kaydeden kırmızı-lacivertli teknik adam, söz konusu bu maçlarda rakiplerin durumunun kendilerini ilgilendirmeyeceğini, dolayısıyla hiçbir şaibeye mahal vermeden Zonguldak Kömürspor’a yakışır futbolla ligi bitireceklerini aktardı.

Son haftalarda üst üstte çok kritik maçlar oynadıklarını, özellikle üst üstte 4 gün arayla deplasmanda oynanan Pazarspor ve 1922 Konyaspor maçlarının fiziken takımı çok yıprattığına dikkat çeken Zonguldak Kömürspor teknik patronu, buna rağmen bu maçların üstesinden gelerek mutlu sona ulaştıklarını belirtti.

"DAHA İYİSİNİ YAPABİLİRDİK"

Ligin kalan bölümünün stresten uzak, çok rahat geçeceğine vurgu yapan Demir, “Aslına bakarsanız ligde kalmayı çok önceden garantileyebilirdik. Kendi sahamızda peş peşe oynadığımız 3 maç var. Amed, Kırşehir ve Buca maçlarında iyi oynadık ama skora ulaşamadık. Buca’yı elimizden kaçırdık. 3 puan alsaydık, ligi bitirmiştik. Berabere kalınca süreci uzattık. 4 gün arayla deplasmanda oynadığımız Pazar ve 1922 Konya maçları çok kritikti. İki maçtan 4 puanla çok iyi iş çıkardık. Deplasmandan çok iyi puanlar getirdik. 9 maçtır yenilmiyoruz. Genel tabloda ikinci yarıda 3 yenilgimiz var. Bunlar bizim için çok iyi istatistikler. Kendi sahamızdaki puan seviyesini yukarıya çıkarabilseydik çok çok önceden ligde kalmayı sağlayıp play-offu kovalayabilirdik. Konya maçına nasipmiş, 1-0 kazanarak işi bitirdik. Daha iyi olabilirdik. Sezon başından bu yana hep aynı 11’le mücadele ettik. Futbolcuları pek dinlendiremedik. Formda olmamasına rağmen bir çok futbolcuyu oynatmak zorunda kaldık. Alternatifimiz pek yoktu. Buna rağmen iyi işler başardık. Dış sahadan 22 puan getirmişiz. Deplasmanda sıralamasında lig 4’üncüsüyüz. Bu bir başarıdır.” dedi.

"ASLANLAR GİBİ OYNAYIP YENİLMEDEN BİTİRMEK İSTİYORUZ"

Şenol Demir, son 3 haftada play-off yarışı veren takımlarla oynanacağının hatırlatılması üzerine, “Rakiplerin durumu bizi hiçbir şekilde ilgilendirmiyor. Rakibin adı, ligdeki konumuyla ilgilenmiyoruz. Sadece oynanması gereken 3 maç var. Hiçbir şaibeye mahal vermeden, çıkacağız bu 3 maçı aslanlar gibi oynayacağız.” şeklinde ifadelerde bulundu.

"GENÇLER OYNAYACAK AMA BU ABARTILI OLMAYACAK"

Kırmızı-Lacivertli teknik adam, “Son 3 maç gençleri oynarken görecek miyiz?” sorusunu ise, "Oynatabildiğim kadarıyla gençleri oynatacağım. Takımda bir ivme yakalayabilecek oyuncuları oynatmam lazım. Ama bunu abartılı bir şekilde yapmayacağım, yapamam. Bu sefer kötü ve ağır neticeler alabiliriz. Farklı şeyler konuşulabilir. Buna fırsat vermememiz lazım. Bir-iki gencimizle başlayabiliriz, sonradan da oyuna sokabiliriz. Kendimize yakışır bir oyun ortaya koyacağız. Ama yeniliriz, ama berabere kalırız. Düşüncemiz yenilmeden bu 3 maçı tamamlamak” şeklinde cevapladı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi