Zonguldak Kömürspor teknik direktörü Şenol Demir, canlı yayın konuğu olduğu Karşı Karşıya programında, hafta sonu iç sahada oynayacakları Şanlıurfaspor maçının önemine değindi, taraftara büyük iş düşeceğini söyledi.

Kanal Z’de Ercan Aygün’ün sunduğu, Spor Müdürümüz Hüseyin Ekinci’nin yorumcu olarak katıldığı Karşı Karşıya programı gündemi belirlemeye devam ediyor.

5 maçta aldığı 4 galibiyet, 1 beraberlikle Zonguldak Kömürspor’u şahlandıran Şenol Demir’i konuk alan spor programı, Zonguldak’ın yanı sıra Türkiye ve yurt dışında yoğun bir ilgiyle izlendi. İzleyicilerin mesajla katılım sağladığı program soru cevap şeklinde geçti.

“Taraftarımız en büyük gücümüz”

Şenol Demir, 23 Ekim Cumartesi günü iç sahada Şanlıurfaspor’la oynanacak 9’uncu hafta maçının anımsatılması üzerine hedeflerinin kesinlikle 3 puan olduğunu, çalışmaların bu doğrultuda yapılacağını belirtti, ardından da taraftara seslendi.

Güçlü bir taraftar kitlesine sahip olduklarını dile getiren Demir, Cumartesi gün ki maçta taraftarın 12’nci adam rolü oynayacağını kaydetti.

Şanlıurfaspor’un grup lideri Pendikspor’dan daha üstün ve geniş bir kadroya sahip olduğunun altını çizen Kırmızı-Lacivertli teknik adam, “İşin gerçeği Şanlıurfaspor maçını kazanmamız izin taraftardan başka şansımız yok. Eğer 3 puan alacaksak, taraftarın ciddi şekilde maça etki etmesi lazım. Başka bir şansımız yok. Diğer türlü müsabaka çok zor geçecek” dedi.

Kale arkasının taraftara kapatılması konusunun da gündeme getirildiği programda Demir, sözlerini şöyle tamamladı:

“Kale arkasında çok küçük bir kısım açık. Daha fazla açılabilir ya da genişletilebilir. Taraftarsız futbol olmuyor. İyi ve güçlü kadroya sahip rakiplere karşı taraftarımızın desteğini almamız lazım. 5 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik almış bir takımın taraftarının sahaya daha fazla etki etmesi lazım. Mevcut taraftar kitlesi zaten elinden geleni yapıyor. Ama yer ve sayı kısıtlı olunca etki çok fazla olmuyor. O yüzden iç sahadaki maçlarımızın daha kalabalık olması lazım. Açık tribünün açılması gerekiyor. Rakibin üzerinde baskıyı daha fazla hissettirmemiz lazım. 5 maçta kazanılan 13 puanla taraftarın ve tüm Zonguldak şehrinin beklentisi yükseldi. Bunun farkındayız. Biz her gittiğimiz deplasmanda fazla taraftar görüyorsak, kendi sahamızdaki maçlarda da artık en fazla taraftar ve seyirci sayısını görmek istiyoruz.”

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi