Eski Milli futbolcu Sinan Engin ile eski FIFA hakemi Ahmet Çakar, yorumcu olarak katıldıkları Beyaz TV’de Zonguldak Kömürspor’un sesi olmaya devam ediyor. Türk futbolunun iki efsane ismi, uzlaşı iddialarına konu olan Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçının 0-0 berabere bitirilmesiyle birlikte küme düşen Zonguldak Kömürspor’un hakkının yendiğini düşünüyor. Sinan Engin, Hukuk Kurulu’ndan Etik Kurulu’na sevk edilen soruşturma dosyasının biran evvel karara bağlanıp Zonguldak Kömürspor’un hakkının geri verilmesi gerektiğini söyledi.

Beyaz Tv’de, ünlü spiker ve moderatör Ertem Şener’in hazırlayıp sunduğu Derin Futbol programında yorumculuk yapan Beşiktaşlı eski Milli futbolcu Sinan Engin ile eski FIFA hakemi Ahmet Çakar, dün akşam ki canlı yayında yine Zonguldak Kömürspor’u konuştu. Engin ile Çakar ikilisi, Zonguldak Kömürspor’un ligdeki kaderiyle oynandığını ileri sürüp şuan Etik Kurulu tarafından incelenen uzlaşı dosyasının karara bağlanıp Ankaraspor ile Nazilli Belediyespor’un gerekli cezaları almalarını istedi.

Zonguldak Kömürspor, Sinan Engin’i “fahri hemşehri” ilan etti... Hakkımızı bir Zonguldaklı gibi savunuyor Zonguldak Kömürspor, Sinan Engin’i “fahri hemşehri” ilan etti... Hakkımızı bir Zonguldaklı gibi savunuyor

BİR ZONGULDAKLI GİBİ KONUŞTU

 “Benim emekçi takımım Zonguldak Kömürspor’un” sözleriyle madenci takımı Zonguldak Kömürspor’u benimseyen bir tutum sergileyen Sinan Engin, “TFF Hukuk Kurulu’nun geçen hafta inceleme başlattığı Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçıyla ilgili hazırlanan dosya, Etik Kurulu’na sevk edilmiş. Türkiye Futbol Federasyonu ile Etik Kurulu’ndan bu konunun biran evvel açıklığa kavuşturulmasını bekliyoruz. Zonguldak Kömürspor’un hakkının yenildiğini düşünüyorum. Zonguldak Kömürspor’un hakkı geri verilmelidir. Buradan TFF Etik Kurulu’na sesleniyorum. Lütfen biran evvel karar verin ve Zonguldak Kömürspor’umuza yapılan haksızlığı telafi edin. Bu işin takipçisiyiz.” ifadelerinde bulundu.

Sinan Engin’in sözleri üzerine konuşan Ahmet Çakar da, “Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçına ilişkin öncesi ve sonrasıyla ilgili çok ağır şeyler duyduk. İki takıma da beraberlik yetiyormuş. Burada olan Zonguldak Kömürspor’a oldu. Günah, çok yazık” dedi.

Çakar, geçen haftaki canlı yayın da, “Sosyal medyada bir rezillik izledim, kustum, iğrendim. Türk futbolunda bir maç izledim. Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçı. Oyuncu fırça çekiyor. Niye gidiyorsun falan diye. Çok ayıp, çok günah. TFF soruşturma açmış. Bazı şeyler o kadar açık ki, belli ki. Maç 0-0 bitti. Maç öncesi herkes maçın 0-0 biteceğini biliyordu.” ifadeleriyle uzlaşıya dikkat çekmişti.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ