Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle kendini karantinaya alan futbolcular, bir yandan vatandaşlara “evde kalın” mesajı verirken, diğer yandan “En iyi 11’ini yaz” akımı başlattı.

FUTBOLCULARDAN yeni bir akım daha... Koronavirüs salgını nedeniyle 19 Mart’tan bu yana evlerinde izole olan futbolcular, sağlığı ön planda tutsa da futboldan uzak kalamıyor. Karantina günlerinde sosyal medyayı sıkça kullanan futbolcular, akım üzerine akım başlatarak bir şekilde futbolun içinde kalmaya çalışıyor.

Bir ayı aşkın süredir futbolla bağları kopan futbolcular, evde geçen günlerde sosyal medya paylaşımlarıyla bir yandan vatandaşa “evde kal” mesajı veriyor, diğer yandan da yeni bir akım başlatıyor.

İlk karantina günlerinde tuvalet kağıdı sektirmeyle başlayan akıma bu kez “en iyi 11” dahil oldu. Instagramda başlatılan bu akımla birlikte futbolcular, geçmiş kariyerlerinde forma giydikleri takım kadroları arasından en iyi ilk 11 karması oluşturuyor. Mevkiler itibariyle en iyileri belirleyerek oluşturulan kadroları sosyal medyada paylaşan futbolcuların bu akımı hızlı bir şekilde yayılmaya başladı. Zonguldak Kömürsporlu futbolcuların da eşlik ettiği akım, profesyonel futbolculardan sonra amatör futbolcular da uydu.

Belirlenen en iyi ilk 11’leri takipçilerinin beğenisine sunan futbolcuların kadro tercihlerinde genelde isabetli kararlar verdikleri görüldü.

Öte yandan, 19 Mart’ta Türkiye Futbol Federasyonu tarafından ileri bir tarihe ertelenen futbol liglerinin 1 Haziran’da başlaması planlanıyor. Şuan ihtimal dahilindeki bu tarih, Mayıs ayının ilk haftasında yapılacak TFF yönetim kurulu toplantısında kesinleşecek. TFF, karar aşamasında salgının durumu ile Gençlik Spor Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyelerinin tavsiyelerini dikkate alacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi