Süper Amatör Ligde 10’uncu hafta geride kaldı. Haftaya lider giren Akınspor, Çaycumaspor karşısında berabere kalınca liderlikten düştü. Ligin yeni lideri Kilimli Belediyespor oldu.

Cumartesi-Pazar maçlarında 6 maç oynandı. İhsaniyespor, Alaplı Belediyespor, Kilimli Belediyespor, Perşembe Belediyespor, Filyos Sefercikspor haftanın kazanan takımları oldu. Zirvede haftanın maçı olarak gösterilen Akınspor-Çaycumaspor arasındaki 90 dakika 1-1 berabere sona erdi.

Zirvede maçının berabere bitmesi üzerine liderlik yer değiştirdi. Sahasında Çaydeğirmeni Belediyespor’u 4-0 farklı mağlup eden Kilimli Belediyespor, üst üstte 5’inci galibiyetiyle puanını 22’ye çıkarak liderliğe yükseldi. Selahattin Bayar’ın takımın başına geçmesinin ardından büyük bir çıkış yakalayan Sarı-Siyahlı takım, bu sezon ilk kez lider unvanı elde etti.

Takipçilerine göre bir maç fazlası bulunan Kilimli Belediyespor, BAY hakkını ilk yarının son haftasında kullanacak.

Liderin ardından 21 puanla Alaplı Belediyespor geliyor. Sarı-Mavi takım, haftayı evinde 4-1’lik Gelikspor galibiyetiyle kapattı. Zirve takımı, bu sezon ki 5’inci 4 gollü galibiyetini aldı.

Çaycumaspor beraberliğiyle bu sezon ki ikinci beraberliğini alan Ereğli Akınspor, 20 puanla 3’üncü sırada yer buldu. Çaycumaspor ise 17 puanla 5’inci basamakta sıralandı. Haftayı BAY geçen Mavi Şimşekspor da tıpkı Çaycumaspor gibi 17 puana sahip. Eşit genel averaja sahip iki takımdan Şimşekler, daha fazla gol attığı için 4’üncü sırada yer alıyor.

Play-Off hattını oluşturan 2, 3, 4 ve 5’inci sıradaki takımların ardından 16 puanla İhsaniyespor, 14 puanla Çaydeğirmeni Belediyespor, 10 puanla Gelikspor geliyor. Bu üçlü arasında haftayı galip kapatan takım İhsaniyespor, Yenimahallespor’u 2-1’le geçti. Çaydeğirmeni ile Gelik ise 4’er gollü yenilgilerle haftayı eli boş kapattı.

Düşme potasındaki maçlarda Filyos Sefercikspor ile Perşembe Belediyespor hanesine +3 yazdırdı. Filyos ekibi kendisi gibi 4 puana sahip Elvanpazarcıkspor’u 3-1, Perşembe Belediyespor da 1 puan önündeki Ereğli Çiğdemlispor’u 2-1 mağlup etti. Galibiyet üzerine 7 puana ulaşan Sefercik 9’uncu, 7 puana yükselen Perşembe 10’uncu basamağa çıktı.

Haftanın mağlup takımlarından Yenimahallespor 6, Ereğli Çiğdemlispor 5, Elvanpazarcıkspor 4 puanda kalarak düşme hattını oluşturdu.

TOPLU SONUÇLAR

Yenimahallespor-İhsaniyespor: 1-2

Alaplı Belediyespor-Gelikspor: 4-1

Kilimli Belediyespor-Çaydeğirmeni Belediyespor: 4-0

Perşembe Belediyespor-Ereğli Çiğdemlispor: 2-1

Akınspor-Çaycumaspor: 1-1

Elvanpazarcıkspor-Filyos Sefercikspor: 1-3

HAFTANIN MAÇLARI

Ereğli Çiğdemlispor-Elvanpazarcıkspor

Çaycumaspor-Perşembe Belediyespor

Gelikspor-Ereğli Akınspor

Çaydeğirmeni Belediyespor-Alaplı Belediyespor

İhsaniyespor-Kilimli Belediyespor

Filyos Sefercikspor-Mavi Şimşekspor

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi