6 maçlık galibiyet suskunluğunu dün Şanlıurfaspor galibiyetiyle bozan Zonguldak Kömürspor 3 basamak birden sıçrama yaptı. Bir maçı eksik 9 puana sahip Kırmızı-Lacivertli takım, 4 maçta hedeflediği 10 puanın 3’ünü puan hanesine yazdırdı. Geriye kalan 7 puanın Uşakspor, Hacettepe ve Gümüşhane maçlarında alınması planlanıyor.

Şanlıurfaspor galibiyetiyle lige dört koldan sarılan Zonguldak Kömürspor, gelecek haftalar umutla bakmaya başladı. Dün ki maç öncesi 10 ila 13’üncü haftalar arasında oynayacağı 4 maçtan 10 puan hedefi koyan Kırmızı-Lacivertli takım, hedeflediği bu puanın 3’ünü Şanlıurfaspor'dan aldı. Temsilcimiz, geriye kalan 7 puanı 11, 12, 14’üncü haftalarda oynayacağı Uşakspor, Hacettepespor ve Gümüşhanespor maçlarından almayı planlıyor. Zonguldak ekibi, 13'üncü haftada maç yapmadan BAY geçecek.

Zonguldak Kömürspor teknik direktörü Mustafa Dalcı, Şanlıurfaspor maçının ardından yaptığı değerlendirmede haftalar sonra gelen galibiyete değindi. Son sırada olmasına karşın Şanlıurfaspor’un iyi bir takım olduğunu belirten Dalcı, “Kötü bir gidişatımız vardı, dolayısıyla mutlak kazanmamız gereken bir maçtı. Oyun planımızı tamamen bu düşünce üzerine kurduk. İyi mücadele ve futbol ortaya koyduk. Devreye 0-0 berabere girmemize rağmen galibiyete olan inancımı hiç yitirmedim. İkinci yarıya golle başladık. Devamında yakaladığımız pozisyonlar var. Sürekli gol aradık. 89’uncu dakikada ikinci golü bularak skoru garantiledik. Netice itibariyle almamız gereken bir 3 puan vardı. 2-0’lık net skorla istediğimiz galibiyete ulaştık. Oyuncularımı kutluyorum” dedi.

Şanlıurfaspor galibiyetinin moral-motivasyon yönünden çok iyi olduğunu dile getiren Kırmızı-Lacivertli hoca, ligin kendileri için yeni başladığını, dolayısıyla alınan 3 puanın büyük önem ve değere sahip olduğunu aktardı.

Puan serisinin devam edeceğinin altını çizen Mustafa hoca, maç maç düşünmekten ziyade kendilerine 4 maçlık hedef planı çizdiklerini, bu planın Şanlıurfaspor maçında kusursuz işlediğini söyledi. Hedefledikleri 10 puanın 3’ünü aldıklarını, geriye kalan 7 puanı Uşakspor, Hacettepespor ve Gümüşhanespor maçlarında almayı umut ettiklerini kaydeden Dalcı, “18 Kasım’da Uşakspor’la deplasmanda karşılaşacağız. Peşine 29 Kasım’da sahamızda Hacettepespor konuğumuz olacak. 3 Aralık’a denk gelen 13’üncü haftada BAY hakkımızı kullanacağız. Ardından Gümüşhanespor sınavımız var. Bu 3 maçtan 7 puan aldığımız takdirde 4 maçta 10 puan hedefine ulaşacağız. 10 puan hedefi, minimum 8 puan da olabilir. Bu puan hedefini yakalarsak ve sonrasında erteleme maçı dahil oynayacağımız 5 maçla birlikte ilk yarıyı ilk 10’un içinde bitirebiliriz” şeklinde ifadelerde bulundu.

Zonguldak Kömürspor’un ilk yarıda kalan maçları

7. HAFTA: Kahramanmaraşspor-Zonguldak Kömürspor (ertelendi)

11. HAFTA:18 Kasım Çarşamba: Uşakspor AŞ-Zonguldak Kömürspor

12. HAFTA: 29 Kasım Pazar: Zonguldak Kömürspor-Hacettepespor

13.HAFTA: 3 Aralık Perşembe: (BAY)

14. HAFTA: 9 Aralık Çarşamba: Gümüşhanespor-Zonguldak Kömürspor

15.HAFTA: 13 Aralık Pazar: Zonguldak Kömürspor-Sarıyer

16.HAFTA: 23 Aralık Çarşamba: Manisa FK-Zonguldak Kömürspor

17.HAFTA: 26 Aralık Cumartesi: Zonguldak Kömürspor-Çorum FK

18.HAFTA: 30 Aralık Çarşamba: Kocaelispor-Zonguldak Kömürspor

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi