Tekvando sporunda Zonguldak’ı Milli seviyede temsil eden EMD Spor Okulu sporcusu Tuğra Ali Çakıcı, İstanbul’da katıldığı uluslar arası turnuvada ikinci olarak madalyalar serisine bir yenisini daha ekledi.

Milli antrenör Emrah Demir’in altyapıdan yetiştirip Milli düzeye kadar çıkardığı Tuğra Ali Çakıcı, 10-17 Mart tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen 8.Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’nda Zonguldak’ı temsil etti. 78 kilo sıkletinde yarışan Çakıcı, 49 ülkeden bin 590 sporcunun katıldığı turnuvayı ikincilikle bitirdi.

Sıkletinde ilk müsabakada geçen sezonun şampiyonunu yenerek tüm dikkatleri üzerine çeken Zonguldaklı tekvandocu, finale kadar çıkma başarısı gösterdiği turnuvada Ankaralı rakibine az farkla mağlup oldu. Şampiyonluğu kıl payıyla kaçıran Çakıcı, kürsünün ikinci basamağında buruk bir gümüş madalya sevinci yaşadı.

Tekvando kariyerine bir madalya daha ilave eden Milli tekvandocunun, geçmiş yıllarda birçok Türkiye şampiyonluğu, uluslararası turnuva ve şampiyonalarda dereceleri ve Avrupa Şampiyonası deneyimi var.

Arkadaşlarının sürpriziyle karşılaştı

Gümüş madalyayla döndüğü turnuva sonrası ara vermeden çalışmalarına başlayan Tuğra Ali Çakıcı’yı, EMD Spor Okulu öğrencileri pastayla karşıladı. Emrah Demir yönetiminde yapılan antrenmanda Çakıcı’yı başarısından ötürü kutlayan spor okulu öğrencileri, ardından pasta kesip ikramda bulundular.

Sürpriz kutlama karşısında mutlu olan Milli tekvandocu arkadaşlarına teşekkür ederken, “Bugünlere gelebilmek için çok çalıştık. Altın madalyayla dönmeyi isterdim fakat çok az farkla kaçırdık. Bu seferlik böyle oldu. Önümüzdeki süreçte daha büyük başarılar elde etmek için ara vermeden çalışmalara başladık. Bugünlere gelmemde Emrah hocamın payı büyük. Bu madalyayı kendisine armağan ediyorum” şeklinde ifadelerde bulundu.

Sporcusunun başarısının Zonguldak tekvando sporu için gurur olduğunu belirten Emrah Demir ise, “Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası, Dünya Taekwondo Federasyonu Başkanı tarafından övgüye layık görülen en prestijli turnuvalardan biri. Böylesi önemli bir turnuvada sporcumun kürsüye çıkması büyük bir başarıdır. Pandemi döneminde çalışmayı bırakmadık. Azimle ve inanarak çalıştık. Neticesinde kürsü gördük. Tuğra’yı kutluyorum. Güzel bir turnuva çıkardı. Şampiyon da olabilirdi fakat küçük nüanslarla kaçırdık. Bundan sonraki süreçte daha çok çalışıp şampiyonluklar peşinde olacağız” dedi.

Demir, tekvando sporuna katkılarından dolayı sponsorlara tek tek teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi