*** 18 takımlı Beyaz grupta Manisa FK, 3’üncü haftada da kaybetmedi. Şampiyonluğun büyük favorisi, 9 puanla zirvede yer alıyor. Manisa ekibini 7’er puanla Afjet Afyonspor ile Samsunspor izliyor.

2. LİG Beyaz grupta haftalar ilerledikçe yarış kızışmaya başladı. 3’üncü hafta maçları sonunda Manisa FK liderlik koltuğuna sağlam bir şekilde yerleşti. İlk hafta Zonguldak Kömürspor’u 1-0 yenen Manisa ekibi, ardından aldığı 6-1’lik Hacettepe ve 6-3’lük Hekimoğlu Trabzon galibiyetleriyle 3’te 3’lük galibiyet serisi yakaladı. Son 2 haftadır rakip kaleye 6 gol bırakan lider, golcü yönüyle de dikkatleri üzerine çekti. 3 maçta 13 gol atarak golcü bir takım kimliği görüntüsü çizen Beyaz grup liderinde forma giyen Serdar Deliktaş, attığı 6 golle gol krallığında ilk sıraya oturdu.

Manisa FK’yı, 7’şer puanla Afjet Afyonspor ile Samsunspor izliyor. 6’şar puanla 4, 5 ve 6’ncı sırada yer alan Sancaktepe FK, Tarsus İdmanyurdu ve Yeni Çorumspor zirveyi yakından takip ediyor.

Grupta 5 puana sahip tek takım Başkent Akademi Futbol Kulübü. 4’er puanlı takımlardan İnegölspor, Zonguldak Kömürspor, Hekimoğlu Trabzon ve Sarıyer 8, 9, 10 ve 11’inci sıranın sahibi.

Pendikspor, 1922 Konyaspor ve Gümüşhanespor haftayı 3’er puanla geçerken, Kırklarelispor 2, Amedspor 1, Hacettepespor 1 puanla sıralandı. Son sıradaki Şanlıurfaspor henüz puanla tanışamadı. Urfa ekibi, aldığı ceza nedeniyle -6 puana sahip.

27 GOL KAYDEDİLDİ

14-15 Eylül tarihlerinde oynanan 3’üncü hafta maçlarında fileler 27 kez havalandı. Haftanın en gollü maçı Manisa FK-Hekimoğlu Trabzon maçı oldu. Söz konusu maçı Manisa ekibi 6-3 kazandı. Afjet Afyonspor, Şanlıurfaspor’u 4-0 yendiği maç, en farklı galibiyet skorlarından biri oldu.

Bu haftaki maçlarda 6 takım galip geldi, 3 maç berabere sonuçlandı. Galip takımlardan Tarsus İdmanyurdu, Afyonspor, İnegölspor, Manisa FK, Pendikspor evinde kazanan takımlar oldu. Deplasmanda kazanan tek takım Gümüşhanespor’du.

Amedspor-Hacettepespor (0-0), Kırklarelispor-Zonguldak Kömürspor (1-1), Başkent Akademi FK-Samsunspor (2-2) maçlarında skor eşitliği bozulmadı.

Sarıyer, Şanlıurfaspor, Amedspor, Hacettepe, Sancaktepe FK, Yeni Çorumspor haftayı golsüz kapatan 6 takım oldu.

TOPLU SONUÇLAR

Bakspor-Samsunspor:2-2

Pendikspor-1922 Konyaspor:3-1

Manisa FK-Hekimoğlu Trabzon:6-3

Yeni Çorumspor-Gümüşhanespor:0-1

İnegölspor-Sancaktepe FK:1-0

Kırklarelispor-Zonguldak Kömürspor:1-1

Amed Sportif-Hacettepe:0-0

Afjet Afyonspor-Şanlıurfaspor:4-0

Tarsus İdmanyurdu-Sarıyer:2-0

HAFTANIN MAÇLARI

21 Eylül Cumartesi

Gümüşhanespor-Pendikspor

Hekimoğlu Trabzon-Amed Spor

1922 Konyaspor-Başkent Akademi

Hacettepe-Kırklareli

Zonguldak Kömürspor-İnegölspor

Sancaktepe FK-Yeni Çorumspor

Sarıyer-Afjet Afyonspor

Şanlıurfaspor-Manisa FK

Samsunspor-Tarsus İdmanyurdu

Zonguldak Kömürspor, Amedspor galibiyetinin peşine aldığı Kırklarelispor galibiyetiyle tırmanışını sürdürdü

DAHA İYİ OLACAĞIZ

*** Sezon öncesi görüntüsüyle küme düşer gözüyle bakılan Zonguldak Kömürspor, sezona yenilgiyle başlasa da peşine aldığı Amedspor galibiyeti ve Kırklarelispor beraberliğiyle toparladı. 4 puana sahip Serkan Afacan ve öğrencileri, haftayı averajla 9’uncu geçti.

ZONGULDAK Kömürspor, 2 ve 3’üncü haftada aldığı skorlarla gelecek adına umut verdi. Sezon öncesi yaşadığı ekonomik kriz ve transfer yasağı nedeniyle sıkıntılı bir süreç yaşayan Lacivert-Kırmızılı takım, ligin başlamasıyla birlikte üzerindeki kara bulutları dağıtmaya devam ediyor.

Geçmiş yıllara nazaran gençlerin ağırlıkta olduğu takımla boy gösteren Zonguldak Kömürspor, ilk hafta Manisa FK’ya 1-0 mağlup olsa da 2 ve 3’üncü haftalarda aldığı neticelerle puantajın üst seviyesine doğru yükselmeye başladı.

2’nci hafta Amedspor’u 1-0’la geçen Serkan Afacan ve öğrencileri, 3’üncü hafta deplasmanda 1-0 öne geçtiği maçtan 1-1 berabere ayrıldı. 2 maçta 4 puanla 9’uncu sıraya yerleşen Kömürspor, iki maçlık performansıyla camianın takdirini kazandı.

Kömürspor, 4’üncü haftada sahasında kendisi gibi 4 puana sahip İnegölspor’la karşılaşacak. Zonguldak ekibi, bu maçtan 3 puanla ayrılıp iyi gidişatını devam ettirmek istiyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi