Süper Amatör Lig Klasman A grubunun favori takımı Kozlu Belediyespor, sezonu fırtına gibi açtı. Turan Altıntaş yönetimindeki ilçe takımı, deplasmanda Gülüç Belediyespor’u 6-0 farklı mağlup etti.

Şampiyonluk hedefiyle takım kuran Kozlu Belediyespor, Gülüç deplasmanında Burak, Ömer, Mikail, Onur Köksal, Ali Koçaklı, Polat Öztürk, Oğuz Küçük, Emrah Ergür, Fatih Deniz, Ferhat Türkoğlu ve Yusuf ilk 11’iyle mücadele etti.

Karşılaşmaya hızlı başlayan konuk Kozlu, ilk çeyrek dakikada golü buldu. Yeni transferlerden Ferhat Türkoğlu 15’inci dakikada takımını 1-0 öne geçirdi. Golcü, 34’üncü dakikada kendisinin ve takımının ikinci golünü atarak skoru 2-0’a taşıdı. İlk yarı bu skorla sona erdi.

Kozlu Belediyespor, ilk yarıdaki üstün futbolunu ikinci yarıda da sürdürdü. 62’nci dakikada bu kez Emrah Ergür sahne aldı, farkı 3’e çıkaran golü kaydetti. Bu golden 6 dakika sonra günün golcüsü Ferhat, rakip kalede attığı 3’üncü golle hat-trick yaptı.

Gole doymak bilmeyen yeşil-beyazlı takım, 69’uncu dakikada Fatih Deniz’le skoru 5-0 olarak değiştirdi. 77’nci dakikada fark 6’ya çıktı. Kozlu’da golü adı bu sefer Mikail oldu. Karşılaşma bu skorla sona erdi. 

Yeşil-Beyazlı takımda 3 gol birden atan Ferhat, ligde ilk haftaya damgasını vururken, sezonu yarım düzine golle açan Kozlu Belediyespor, daha ilk maçta dikkatleri üzerine çekti. Turan Altıntaş ve talebeleri, ikinci hafta maçında saha ve seyircisi önünde Kozlu İhsaniyespor’la oynayacak.

TOPLU SONUÇLAR

Klasman A grubu

Gülüç Belediyespor-Kozlu Belediyespor:0-6

Kozlu İhsaniyespor-Alaplı Belediyespor:0-0

Üzülmezspor-Ereğli Akınspor:1-3

Ereğli Yenimahallespor (BAY)

Klasman B grubu

İstasyon Gemicilerspor-Çatalağzı Demirspor:1-1

Gelikspor-Çaycumaspor:1-0

Muslu Belediyespor-Perşembe Belediyespor: 0-3 (Hükmen)

Çaydeğirmeni Belediyespor (BAY)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi