Sezon bitti, 2. Lig ekibini büyük telaş sardı. Borçlar birikti, alacaklı futbolcular kapıda sırada bekliyor. Borçların bir de kamu tarafı var. Sancılı bir döneme giren Zonguldak Kömürspor Sportif AŞ, ilk iş olarak kongreye giderek yönetim kurulunu yenileyecek.

2. Ligin koronavirüs salgını nedeniyle tescil edilmesi üzerine 2019-2020 futbol sezonunu kapatan Zonguldak Kömürspor, rotayı 2020-2021 sezonuna çevirdi. Eylül ayında başlaması planlanan yeni sezonla birlikte 2016-2017 sezonundan bu yana beşinci 2. Lig sezonunu yaşayacak olan Zonguldak ekibini, mali bütçe, iç ve dış transfer, kamp ve konaklama tesisi, antrenman sahası ve borçlar gibi aşılması gereken sorunların çığ gibi büyümesi üzerine zorlu ve sancılı bir yaz dönemi bekliyor olacak. Kısa süre içinde çözülmesi gereken bu sorunlar giderilmezse, Zonguldak Kömürspor 2020-2021 sezonunda tarihinin en kötü sezonunu yaşayabilir.

Sorun üzerine sorun

Zonguldak Kömürspor Sportif AŞ, bu sezon olduğu gibi önümüzdeki sezon yine ekonomik kriz, kamp ve konaklama binası ile antrenman sahası konularında sorun yaşamak istemiyor. Fener’deki kamp ve konaklama binasında yarıda kalan tadilat çalışmalarını Zonguldak Belediyesi’nin sağlayacağı desteklerle tamamlamak isteyen Sportif AŞ, antrenman sahası sorununu da Kilimli’de Crenides Otel yanında Kilimli Belediyesi’ne ait sahayla giderecek. Burada yakın zamanda başlaması beklenen yenileme çalışmaları kapsamında, zemin yenileme işi nedeniyle yakın zamanda ihaleye çıkacak Karaelmas Kemal Köksal Stadı’ndan kaldırılacak çim serilecek.

En büyük sıkıntı transferde yaşanacak

Bu iki sorunu bu yöntem doğrultusunda ortadan kaldırmayı planlayan 2. Lig ekibi, asıl büyük sorunu iş ve dış transferde yaşayacak. 25 kişilik kadroda yer alan 19 futbolcunun sözleşmesinin biterek boşa çıkması, transfer dönemi öncesi yönetimi kara kara düşündürüyor. Altyapısı zayıf olduğu için geçen sezon ki gibi yine dışarıya bağımlı olarak sil baştan takım oluşturmak zorunda kalacak Kömürspor yönetimi, sözleşmesi biten futbolculardan yola devam etmek istedikleriyle yeniden anlaşma yoluna gidecek ayrıca mecbur dışarıdan çok sayıda takviye transfer yapacak.

2018-2019 ve 2019-2020 sezonundan birçok futbolcuya borcu bulanan kulübün, bu borçları kapatmadan yeni sezon için iç ve dış transfere nasıl başlayacağı açıkçası herkesin merak ettiği konuların başında geliyor. Futbolcuların yanı sıra kamu ve piyasaya olan borçlar da yönetimin önünde çözüme kavuşturulmayı bekleyen sorunlar arasında yer alıyor.

Yine transfer yasağıyla karşı karşıya kalınabilir

Acil çözüm bekleyen çok sayıda sorunla karşı karşıya kalan Zonguldak Kömürspor yönetimi, bu sorunlar tam manasıyla çözülmediği takdirde, 2020-2021’de bu sezondan daha sıkıntılı bir lig sezonu yaşayabilir. Özellikle futbolculara olan borçlar büyük soru işareti! Birçoğu Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) kanalıyla hakkını arayan ya da arayacak futbolculara olan borçlar kapatılmazsa, kulüp transfer yasağına maruz kalabilir. Kömürspor Kulübü, daha önceki sezonlardan futbolculara olan borçlar nedeniyle geçen sezon transfer yasağıyla karşı karşıya kalmış, son gün yapılan ödemeler üzerine transfer tahtasını açabilmişti.

Sportif AŞ’de kongre hazırlıkları

Zonguldak Kömürspor Sportif AŞ, son yıllarda artarak devam eden borçlar ve çözüm bekleyen diğer sorunları aşabilmek için yeni bir yönetim sayfası açmak istiyor. Kulüp yönetimi, geleceğe daha umutlu bakabilmek için önümüzdeki günlerde kongre kararı alacak. Zonguldak’ı kucaklayan bir yönetim kurulu oluşturma gayesi taşıyan Sportif AŞ, yönetimde yer alacak isimler üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Yeni yönetimde Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan’ın meclis üyeleri arasından önereceği bir ya da iki ismin olması bekleniyor.

Vali Tutulmaz ziyaret edilecek

Ayrıca Zonguldak Kömürspor Sportif AŞ Başkanı Hakan Hürfikir ile Zonguldak Kömürspor Kulübü Derneği Başkanı Süleyman Caner kongreden önce, Zonguldak’ta yeni göreve başlayan Vali Mustafa Tutulmaz’ı ziyaret edecek. Tutulmaz’a, kulüple ilgili brifing verecek olan yönetim, sabit gelir konusuna dikkat çekip destek isteyecek.  

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi