Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) işbirliğinde açılan TFF Grassroots C Antrenör Eğitim Programı sona erdi. 10 gün süren program dahilinde futbolun temel prensiplerine ilişkin eğitim gören antrenör adayları, sahip olacakları “TFF C lisansı” ile bundan sonraki süreçte amatör futbol faaliyetlerinde ve bayan futbol takımlarında teknik sorumlu olarak görev alabilecek.

TÜFAD Zonguldak Şubesi’nin talebi doğrultusunda açılan antrenör eğitim programı, geçen yıl hayatını kaybeden Zonguldaklı futbol ve basketbol adamı M. Suat Ürer’in anısına yapıldı. Ereğli’den 12, Karabük’ten 8, Ankara’dan 3, Bolu’dan 3, İstanbul’dan 2, Filyos, Devrek ve Bartın’dan 1’er antrenörün iştirak ettiği eğitim programında, Türkiye Futbol Federasyonu antrenör eğitimcileri Muammer Birdal ile Ahmet Gün eğitim verdi. Futbolun temel prensiplerine dair başlıca konuların teorik ve pratik uygulamalarla pekiştirildiği eğitimler yazılı ve sözlü sınavlarla sona erdi.

10 günlük sıkı eğitimin sürecinin ardından Zonguldak TÜFAD, antrenör adayları için veda töreni düzenledi. Törene, merhum Suat Ürer’in oğlu Erkin Ürer de katıldı. Erkin’e, Dernek Başkanı Ahmet Birdal tarafından babası anısına plaket takdim edildi. Duygulu anlar yaşayan Erkin Ürer, eğitim programına babasının ismini vererek vefalı davranış sergileyen TÜFAD Başkanı Ahmet Birdal ve yönetim kuruluna teşekkür etti.

Ürer’in sözleri üzerine mikrofonu alan Başkan Ahmet Birdal, merhum Suat Ürer’in Zonguldak için önemli bir değer olduğunu belirterek, “Suat arkadaşımızı unutmamız mümkün değil. Kendisi futbol ve basketbol sporuna uzun yıllar hizmet etmiş değerli birisiydi. Geçen yıl aramızdan ayrıldı. Kendisi iyi bir futbol antrenörüydü. Dolayısıyla bu antrenör eğitim programına onun adını vermeyi uygun gördük. Çok da anlamlı ve güzel oldu. İsmini anmış olduk. Mekanı cennet olsun.” dedi.

Birdal, sıkı eğitim döneminin ardından TFF C Lisansı almaya hak kazanan yeni antrenörlere yönelik ise, “Zaman çok çabuk geçti. 10 günlük eğitim dönemini bugün itibariyle tamamlamış bulunmaktasınız. Bundan böyle futboldaki yeriniz antrenörlük. Zonguldak ve Türk futboluna uzun yıllar hizmet edeceksiniz. Antrenörlük önemli bir meslektir. Üstleneceğiniz misyon gereği yetiştireceğiniz her bir genci topluma faydalı bir birey olarak kazandıracaksınız. Bu yönüyle çok anlamlı ve önemli bir işe adım atmış bulunmaktasınız. Başarı her daim sizinle olsun. Hepinizi tek tek tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından antrenör eğitimcileri Muammer Birdal ile Ahmet Gün de unutulmadı. Kürsüye davet edilen Birdal ile Gün, Türk futbolu ve antrenörlüğüne hizmetlerinden dolayı Başkan Birdal ve yönetim kurulu tarafından plaketle onurlandırıldı.

Bu arada teorik ve pratik eğitimlerdeki performanslarıyla dikkat çeken antrenör adaylarından sınavı başarıyla geçenler, TFF C lisansı alarak yeşil sahalarda görev almaya başlayacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi